Real Madrid: Zidane megölelte Materazzit, kitört köztük a béke

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 16:47
A mértékadó madridi sportlap, a Marca tudósítása szerint Zinedine Zidane és Marco Materazzi szerdán kibékült egymással. Mint ismert, a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében a francia játékos mellbe fejelte az őt provokáló olaszt, amiért kiállították.

A Marca arról számolt be, hogy a Milan–Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzést (2–2) kihasználva Marco Materazzi felkereste a madridiak milánói szálláshelyét, hogy találkozzon egykori edzőjével, José Mourinhóval. Eközben egymásba botlottak Zidane-nal, néhány percig beszélgettek, majd – a Marca szerint – „megölelték egymást, és lezárták a múltat".

Az aktus amennyire örömteli és sportszerű, olyannyira meglepő is, hiszen Zidane a tekintélyes World Soccer magazin legutóbbi számában megjelent interjúban kijelentette: bár megbánta a 2006-os vb-döntőben elkövetett „fejesét", vállalja érte a felelősséget, és sohasem fog megbocsátani Materazzinak.

A 2006-os vb-döntőben Materazzi többször beszólt Zidane-nak; a mérkőzés végjátékát befolyásoló kiállítást állítólag azzal provokálta ki, hogy sértő kijelentéseket tett a francia játékos leánytestvérére. A döntő 1–1-re végződött, az olaszok tizenegyesekkel hódították el a világbajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik