Puskás-díj: Mandzukic ollózása, Giroud sarkazása? Szavazzon!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.22. 17:18
null
Mario Mandzukic Real Madrid elleni ollózása viszi el a Puskás-díjat? (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a Puskás-díj jelöltjeit is bemutatta pénteken. A listára természetesen felfért Mario Mandzukic Real Madrid elleni ollózása, Olivier Giroud fantasztikus sarkazása, Kevin-Prince Boateng akrobatikus találata és Nemanja Matics távoli bombája is. Ön szerint melyik volt a legszebb?

Kialakult a legszebb gólról döntő Puskás-díj tízes listája is, szavazni a legszebb találatokra itt lehet!

Kevin-Prince Boateng (Las Palmas) még 2016 októberében a Villarreal ellen szerzett gyönyörű támadás végén akrobatikus mozdulattal gólt.

Boateng akrobatikus gólja



A chilei klubfutballt kevésbé követők számára Alejandro Camargo (Universidad de Concepción) neve aligha mond sokat, ő még szintén 2016-ban, az Apertura utolsó előtti fordulójában gondolt egy merészet az O'Higgins elleni bajnokin, és a saját térfeléről, kapásból lőtte vissza a Miguel Pinto által kivágott labdát. A csapat ezzel a 3–1-es sikerrel együtt utolsóként zárta végül az első szakaszt.

Camargo saját térfeléről szerzett találata


Az Év női játékosa díjra jelölt Deyna Castellanos (Venezuela U17) az U17-es világbajnokság csoportkörében mutatta be, hogy sohasem szabad feladni: Kamerun a 93. percben egyenlített, de ő a középkezdést követően visszavette előnyt csapatának, és a siker is hozzájárult az együttes továbbjutásához. Venezuela végül negyedikként zárta a 2016-os tornát.

Castellanos meccsdöntő felismerése


Moussa Dembélé (Celtic) találata már idén esett – a videón látható február 1. helyett február 5-én –, méghozzá egy nagyszerű csapatmunkának köszönhetően egy maratoni támadás végén. A St. Johnstone ezzel a góllal végül 5–2-re kapott ki, a támadás leglátványosabb mozzanata Mikael Lustig rabonás centerezése volt. A Celtic minden játékosa hozzáért a labdához a támadás során!

Dembélé nagyszerű összejáték végén talált be


Olivier Giroud (Arsenal) már az év első napján bejelentkezett a díjra, a Crystal Palace elleni bajnokin egy pazar kontra végén sarokkal szerzett parádés gólt.

Giroud felismeri a lehetőséget


Avilés Hurtado (Tijuana Xolos) április elsején sem ismer tréfát! Legalábbis erre következtethetünk az Atlas elleni találkozón szerzett góljából: Joe Corona szöglete után a jobb felsőbe ollózott.

Hurtado nem ismer tréfát


A mérkőzés fontosságát tekintve aligha akad párja Mario Mandzukic (Juventus) góljának, hiszen ő a Real Madrid elleni BL-döntő során vette előbb mellre a labdát, majd húzta a bal felsőbe. Más kérdés, hogy a Real végül 4–1-re megnyerte az összecsapást.

Mandzukic parádés húzása a BL-döntőben


Még egy 2016-os gól: november elsején az Orlando Pirates elleni találkozón Oscarine Masuluke, a Baroka FC kapusa a 95. percben mentett pontot, miután felment a szöglethez és a kapuba ollózott. Az együttes végül rájátszás során maradt bent az élvonalban.

Oscarine pontmentő ollózása


Az előző szezonban még a Chelsea-t erősítő Nemanja Matics az FA-kupa elődöntőjében 3–2-es vezetésnél tett pontot a Tottenham elleni mérkőzés végére: 25 méterről, védhetetlenül lőtt Hugo Lloris kapujának bal felső sarkába.

Matics távoli bombája tett pontot az elődöntő végére


Jordi Mboula a Barcelona U19-es csapatában brillírozott, a Dortmund elleni ifjúsági BL-mérkőzésen szerzett a félpályáról indulva olyan szólógólt, amire még Lionel Messi is csak csettintene! Ezzel a góllal 4–1-re nyert a Barcelona, amely számára az elődöntőben a végső győztes Salzburg jelentette a végállomást.

Mboula szenzációs szólója


SZAVAZÁS

Ön kinek adná a 2017-es Puskás-díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik