nemzetisport.hu 2013.05.12 21:20 Frissítve: 2015.03.12 01:25

PSV: 21 szezon után visszavonul Mark van Bommel

Huszonegy szezon után bejelentette visszavonulását Mark van Bommel, a PSV labdarúgócsapatának középpályása. A 36 esztendős futballista a Twente elleni idegenbeli bajnokin (3–1) játszotta utolsó meccsét.

Mark van Bommel búcsúzik, 21 szezon után visszavonul (Fotó: Reuters, archív)

 

 

 

A Twente elleni bajnokit követően bejelentette visszavonulását Van Bommel: a találkozó nem túl jól sikerült a korábbi válogatott középpályás számára, hiszen 15 perc alatt két sárga lapot is begyűjtött, így kiállították karrierje utolsó meccsén.

„Nagy szép pályafutásra tekintek vissza – mondta a Voetbal Internationalnek Van Bommel, aki beszélt visszavonulásának okairól. – Meg szeretném előzni azokat a hangokat, akik azt mondanák a jövőben, hogy jobb lenne, ha befejezném. Másrészt vannak problémáim a tavalyi Achilles-ín-sérülésemmel, nagyon sok időt elvett, hogy újra egészséges legyek, ráadásul nincs garancia rá, hogy ne újuljon ki."

„Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő időpontot a visszavonuláshoz, a szurkolók megnehezítették, hogy szögre akasszam a cipőmet – folytatta a 36 éves középpályás. – Természetesen nehéz kimondani a végső szót. De ez beleillik a PSV szezonjába, nem a legjobban sikerült ez az idény a csapat számára, de számomra sem."

Van Bommel a Fortuna Sittardban kezdte profi pályafutását, majd megfordult a Barcelonában, a Bayern Münchenben, az AC Milanban és a PSV-ben is. A visszavonuló középpályás 22 trófeát nyert karrierje során, 807 tétmérkőzésen (ebből 79 válogatott találkozón) lépett pályára, és 111 gólt (ebből 10-et a nemzeti csapatban) szerzett.

Pályafutásának befejezését követően Van Bommel edzői pályába kezd, sajtóhírek szerint a PSV utánpótlástrénere lesz.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.