PSG: Neymar mehet, de nem látják, mit akar a Barcelona

Vágólapra másolva!
2019.07.09. 08:29
null
Neymar a VIP-páholyban a brazil–argentin Copa América-elődöntőn (Fotó: AFP)
Mindenki tudja, mit akar Neymar, de klubja, a Paris Saint-Germain nem érzékel valódi vásárlási szándékot a Barcelona részéről – többek között ezt mondta Leonardo, a párizsi labdarúgócsapat sportigazgatója a Le Parisiennek adott hétfői interjújában.

 

Leonardo leszögezte: bármilyen szponzori és alapítványi kötelezettségekre hivatkozik is az egyelőre Brazíliában tartózkodó Neymar, a PSG-vel július 8-i visszatérésben állapodott meg, ennek ellenére – mint beszámoltunk róla – nem jelent meg a csapat hétfői edzésén, ami kérdéseket vet fel.

Újságírói érdeklődésre, mely arra irányult, hogy Neymar világossá tette-e már távozási szándékát, Leonardo így felelt:

„Ez mindenki számára világos. Csakhogy a futball világa olyan, hogy aki egyik nap ezt mondja, a következőn az ellenkezőjét is állíthatja. Hihetetlen, de ez így működik” – idézi a francia lap a sportvezetőt.

A PSG vezetőségébe idén nyáron visszatérő korábbi világbajnok brazil labdarúgó elmondta: tárgyalt személyesen Neymarral, tárgyalt az ügyeit intézőkkel, mindenki tud mindent, mindenki tudja, mit akar a másik, csakhogy:

„Pillanatnyilag egyvalami biztos: még három év hátravan a szerződéséből. S mivel nem kaptunk ajánlatot, nem nagyon tudunk miről tárgyalni. Bár az igaz, hogy volt egy eléggé felületes érdeklődés” – mondta, újságírói kérdésre megerősítve, hogy az érdeklődő a Barcelona volt.

„Úgy fogalmaztak, hogy ők vásárolni akartak, de mi nem mutatkoztunk késznek az eladásra – idézte fel Leonardo a barcelonai klubelnök, Josep Maria Bartomeu korábbi nyilatkozatát. – Csakhogy mi nem érzékeltük, hogy a Barcelonának valóban szándékában állna a vásárlás.”

Leonardo hozzátette: a PSG olyan játékosokkal akar együtt dolgozni, akik jól érzik magukat a klubnál és késznek érzik magukat nagy tettek végrehajtására, olyanokra viszont nincs szükség, akik mintegy szívességet tesznek a maradásukkal.

Egyértelmű ugyanakkor, hogy a Neymar-ügy nem szimplán érzelmi kérdés; az ilyen értékű játékosok megvásárlásáról vagy eladásáról szigorú üzleti szempontok alapján döntenek.

„Szóval Neymar elhagyhatja a PSG-t, ha mindenki számára elfogadható ajánlat érkezik. Pillanatnyilag azonban sem vásárlót nem látunk, sem árajánlatot nem hallunk. Egy nap alatt nem fog megoldódni ez az ügy…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik