PSG: Leonardót kilenc hónapra meszelte el a fegyelmi bizottság

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 22:24
A Francia Labdarúgóliga fegyelmi bizottsága kilenc hónapos eltiltással büntette Leonardót, a Paris Saint-Germain sportigazgatóját a Valenciennes elleni bajnokit követő incidenséért.

Mint korábban beszámoltunk róla, a találkozó 43. percében Thiago Silvát kiállította a játékvezető, mert a brazil meglökte – vagy inkább megfogta – a bírót. Leonardo az összecsapást követően az öltözőfolyosóhoz érve „törlesztett", de ő maga másképp emlékszik az esetre:Mint korábban beszámoltunk róla, a találkozó 43. percében Thiago Silvát kiállította a játékvezető, mert a brazil meglökte – vagy inkább megfogta – a bírót. Leonardo az összecsapást követően az öltözőfolyosóhoz érve „törlesztett", de ő maga másképp emlékszik az esetre:

„Igazság szerint én voltam az, akit inzultáltak, kérni is fogom a delegált eltiltását" – idézte a Le Parisien a brazil szakembert. Úgy látszik, ez az érvelés a fegyelmi bizottságot sem hatotta meg, ugyanis kilenc hónapos büntetést szabtak ki rá. A PSG él a fellebbezéssel, bár ezért az esetért akár egy évet is kaphatott volna Leonardo. A büntetés ideje alatt nem mehet be az öltözőbe, és meccsek idején a pálya környékén sem tartózkodhat.

A PSG sem úszta meg, a klub hárompontos levonást kapott, azonban ezt az ítéletet a következő szezonra felfüggesztették.

Leonardo büntetése keresztülhúzhatja a klub terveit, ahol Carlo Ancelotti esetleges távozása esetén akár a vezetőedzői feladatokat is átvehette volna. Ezek után még az is kérdéses, Naszer al-Helafi tulajdonos nem bontja-e fel a brazil szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik