PSG: kiválasztották Unai Emery utódját – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.30. 09:04
null
Lejárt Unai Emery ideje a PSG-nél (Fotó: AFP)
Az RMC értesülései szerint a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetősége a nyáron meneszti Unai Emeryt – a francia oldal már azt is tudni véli, kik közül kerül ki a spanyol szakember utódja.

 

Hét éve építkezik katari pénzből, de a különösebb kihívást nem jelentő hazai sikereken túl legfeljebb a BL-negyeddöntőig jutott a párizsi együttes az elmúlt években.

Emery 2016 nyarán vette át a PSG irányítását, viszont a nemzetközi porondon vele sem tudott előrelépni a csapat, az FC Barcelona elleni BL-búcsú finoman szólva sem sikerült szépre: a francia gárda hiába nyert 4–0-ra az első meccsen, a visszavágót a katalánok 6–1-re behúzták, így ők jutottak a legjobb nyolc közé. Idén még simábban alakult a másik spanyol sztárcsapat elleni párharc, a Real Madrid 5–2-es összesítéssel lépett túl a PSG-n.

Nasszer al-Kelaifi tulajdonos türelme a jelek szerint eddig tartott Unai Emeryvel szemben: a 46 esztendős edzőnek a szezon végén lejár a szerződése, és a hírek szerint nem hosszabbítják azt meg.

És hogy ki lesz az utód? Az RMC klubhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy már kiválasztották az illetőt, akiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem olasz nemzetiségű, illetve nem szabadúszó – így a párizsiakkal a közelmúltban szóba hozott Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Massimiliano Allegri hármas, valamint a Thomas Tuchel, Luis Enrique duó kiesik a képből.

A forrás még annyit elárult, hogy az új edzőnek jelenleg van csapata, és a szerződése tartalmaz kivásárlási árat. Ezek – s a leginkább emlegetett nevek – fényében Mauricio Pochettino (Tottenham), Diego Simeone (Atlético Madrid) és Sergio Conceicao (FC Porto) tűnik a legesélyesebbnek a posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik