PSG: „Igazságtalan a pénzügyi fair play, a nagyokat védi"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 22:39
null
A PSG-nél igazságtalannak érzik a pénzügyi fair playt
Nasszer el-Kelaifi, a Paris Saint-Germain katari elnöke szóbeli támadást indított az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair play szabályzata ellen, igazságtalannak nevezve azt. Az intézkedések mögött álló francia UEFA-elnök, Michel Platini sem úszta meg a kritikát.

„Nem tudom, hogy Michel Platini meg akarja-e ölni a francia futballt, mindenesetre a pénzügyi fair play igazságtalan. Nem is nagyon értem, hiszen megakadályozza az új befektetők érvényesülését – mondta el-Kelaifi az AFP hírügynökségnek adott interjújában, saját klubját az igazán nagyok közé feltörekvésben akadályozottnak láttatva. – Védi a nagy klubokat, a kisebbeket pedig arra kárhoztatja, hogy kicsik maradjanak. Ha megakadályozzák, hogy új befektetők a futballba tegyék a pénzüket, akkor elviszik majd a Formula–1-be vagy máshová, és ez nem lesz túl jó a futballnak."

A PSG elnöke elmondta, nem tervezik megszegni a szabályokat – „készen állunk arra, hogy együtt éljünk velük" –, de bízik benne, hogy az UEFA megváltoztatja azokat, mert nagyon sokan panaszkodnak rájuk, ő például októberben újra hivatalos panasszal él. A nyári átigazolási terveiket viszont nem kellett miattuk átszabni.

„A szabályozás okoz némi nehézséget, de nem akadályozott meg minket semmiben. Di María ügyében például tárgyaltam a Real Madriddal, Florentino Pérez elnökkel is, de a vételárban nem jutottunk dűlőre, így nem folytattuk a megbeszélést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik