HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.12.07 09:47 Frissítve: 2018.12.07 11:22

PSG: 75 millió euróért érkezik az Ajax tehetsége – sajtóhír

A holland De Telegraaf értesülése szerint az Ajax tehetsége, Frenkie de Jong a Paris Saint-Germaint választotta – a hírek szerint a francia klub 75 millió euróért szerződteti őt a nyáron.

HIRDETÉS
Kylian Mbappét lenyűgözte Frenkie de Jong, hamarosan csapattársak lehetnek (Fotó: AFP)

 

A 21 éves holland középpályás az egyik legfelkapottabb név az átigazolási piacon, a hírek szerint az FC Barcelona és a Manchester City is szívesen látná a keretében, a holland lap szerint ugyanakkor De Jong a párizsiak ajánlatát fogadja el a nyáron.

Marc Overmars, az Ajax sportigazgatója megerősítette, hogy csütörtökön nála jártak tárgyalni a párizsiak, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még nem született megállapodás, valamint hogy több klub is érdeklődik a fiatal játékos iránt, akiért 75 millió eurót kérnek.

A beszámoló legérdekesebb pontja, hogy a PSG 19 éves csodagyereke, Kylian Mbappé forszírozta az átigazolást, ő javasolta a vezetőségnek, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a holland középpályást megkaparintsák, s a párizsiak nem haboztak. Mbappé az elmúlt hónapokban testközelből tapasztalhatta meg, milyen érzés De Jong ellen játszani, a francia válogatott az egymás elleni eredmények miatt szorult riválisa mögé a Nemzetek Ligája A-divíziójában, így a hollandok készülhetnek a négyes döntőre.

A védekező középpályásként és szükség esetén a hátvédsorban is bevethető futballista szerződése 2022 nyaráig él az amszterdamiaknál.

A hírek szerint a Manchester City szintén komoly tárgyalásokat folytatott De Jonggal, valamint ügynökével és Ronald Koeman holland kapitánnyal is beszéltek, de bár az angol klubnál úgy vélik, hogy nem kapnak büntetést a pénzügyi fair play megszegése miatt az UEFA-tól, az eset miatt mégis vonakodtak gyorsan akcióba lépni, ezt pedig kihasználta a PSG.

Az FC Barcelona ugyanakkor a beszámolók szerint sohasem járt közel ahhoz, hogy szerződtesse őt, a játékos és ügynöke is meglepve tapasztalta, hogy a spanyol lapok az ő átigazolásáról írnak, miközben már hónapokkal korábban eldőlt, hogy ebből a transzferből nem lesz semmi.

De Jong korábbi csapata, a Willem II is jól járhat, hiszen az átigazolási összeg 15 százaléka, 11.25 millió a nevelőklubhoz kerülhet, ami gyakorlatilag megduplázza a tilburgi klub költségvetését.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.19 13:56:01

Minden más foci nemzetisport.hu

Úgy tűnik, Jesé Rodríguez még mindig bosszús kicsit a szakítás miatt...

2018.10.09 17:41:30

Minden más foci KORMANIK ZSOLT

A labdarúgás legfontosabb „találmányainak” születésekor mindig ott voltak.

2018.10.10 10:51:20

Minden más foci KORMANIK ZSOLT

Nyolc magyar vitte francia válogatottságig, egyikük máig a bajnokság történetének legjobb góllövői közé számít.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS