Portugália: vereség a derbin, az MU-ba tart a Sporting sztárja?

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.18. 00:45
null
Bruno Fernandesnek (zöld-fehérben) a Benfica elleni derbi lehetett az utolsó fellépése a Sporting CP-ben (Fotó: AFP)
A Sporting CP hazai környezetben 2–0-ra kikapott városi riválisától, a listavezető Benficától a portugál labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának rangadóján, a lisszaboni derbin. Elképzelhető, hogy a zöld-fehéreknél az utolsó mérkőzését játszotta Bruno Fernandes, aki szigetországi sajtóértesülések szerint a Manchester Unitedbe tart.

Nem elég, hogy a csereként beálló Rafa Silva duplájának következtében 2–0-ra alulmaradt a Benfica elleni rangadón, lehet, hogy hamarosan csapatkapitányát és legértékesebb játékosát, Bruno Fernandest is elveszíti a Sporting CP, amely a Sky Sports információi szerint közel áll a megegyezéshez a 25 éves, 19-szeres portugál válogatott középpályás átigazolásáról a Manchester Uniteddel.

A brit portál úgy tudja, az angol sztárklub 43 plusz 17 millió fontot kínál a futballistáért, aki a személyes feltételekben állítólag már megegyezett az MU képviselőivel, ennek értelmében hetente 120 ezer fontot (47.3 millió forint) kereshet majd az Old Traffordon.

A Sky Sports úgy tudja, a Manchester Unitednél nem szerették volna, hogy kiszemeltjük pályára lépjen a Benfica elleni derbin, de klubjával egyetemben maga a játékos is ragaszkodott ahhoz, hogy a péntek esti rangadón még magára öltse a Sporting CP zöld-fehér szerelését.

Az átigazolási ügyekben általában jól értesült brit honlap portugál forrásokra hivatkozva hozzáteszi, ha a tárgyalások a hétvége folyamán felgyorsulnak a két klub között, akkor még az is elképzelhető, hogy Bruno Fernandes vasárnap már a helyszínen tekinti meg a „vörös ördögök” Liverpool elleni bajnoki rangadóját az Anfielden.

A Sporting CP ásza a második legdrágább portugál klub által értékesített portugál labdarúgó lehet a futballtörténelemben Joao Félix mögött – az MU pedig Cristiano Ronaldo és Nani után újabb saját nevelésű labdarúgójáért fizethet eurómilliókat a lisszaboni egyletnek.

Visszatérve a portugál bajnokságra: a játéknap másik mérkőzésén a Porto két tizenegyest is elhibázva 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Bragától, amely legutóbb csaknem 15 éve, 2005 januárjának végén nyert a Dragaóban. A Porto ebben a bajnokságban először kapott gólokat saját közönsége előtt, de a szurkolókat a százszázalékos hazai mérleg elveszítésénél is jobban bosszanthatja, hogy kedvenceik hátránya hét pontra nőtt a tabella második helyén a Benfica mögött.

Apropó, Benfica! A fővárosiak péntek este sorozatban a 17. idegenbeli bajnoki meccsüket nyerték meg, ezzel megdöntötték a portugál ligarekordot.

SPORTING CP–BENFICA 0–2

PORTUGÁL PRIMEIRA LIGA
17. FORDULÓ
Porto–Braga 1–2
(Tiquinho 58., ill. Fransérgio 5., Paulinho 75.)
Sporting CP–Benfica 0–2 (Rafa Silva 80., 100.)
Az élcsoport: 1. Benfica 48 pont, 2. Porto 41, 3. Famalicao 30 (16 mérkőzés), 4. Sporting CP 29, 5. Braga 27

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik