Portugália bosszút állt Szerbián, bejutott az U19-es Eb-döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 23:57
null
Davie Selke negyedik meccsén is betalált, már hat gólnál jár az Európa-bajnokságon (Fotó: uefa.com)
A magyarországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében Portugália gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte Szerbiát, így bejutott a fináléba, ahol az Ausztriát kiütő Németországgal találkozik.

 

NÉMETORSZÁG–AUSZTRIA

Erősen kezdtek a B-csoportot megnyerő németek, és a sokadik Marc Stendera, Davie Selke összjáték után meg is szerezték a vezetést a magyarokat 3–1-re legyőző osztrákok ellen: előbbi jobb oldali beadása után utóbbi 5 méterről fejelt a jobb alsó sarokba (1–0).

Selke a negyedik meccsén is eredményesnek bizonyult ezzel, már hat találatnál jár, ezzel pedig vezeti a góllövőlistát a portugál André Silvát második helyre szorítva.

Félórányi játék után növelte az előnyét a német csapat, Stendera passzába beleléptek a védők, a labda azonban így pont visszakerült hozzá, ő pedig 16 méterről, kapásból a kapu bal oldalába lőtt (2–0).

A fordulást követően Stendera újabb gólpasszt osztott ki, Levin Öztunali szép átlépős cselével átverte a védőjét, majd laposan a kapuba passzolt (3–0).

Bár a németek a 67. percben levitték Stenderát, legjobbjuk kiválása sem jelentett egyet a góleső végével, pillanatokkal később egy gyönyörű egyérintős játék után Örtunali visszagurítását Hany Mukhtar kanalazta be (4–0).

A portugálok nagy küzdelemben harcolták ki a döntőbe jutást (Fotó: uefa.com)
A portugálok nagy küzdelemben harcolták ki a döntőbe jutást (Fotó: uefa.com)



PORTUGÁLIA–SZERBIA

A két csapat egy évvel ezelőtt is az elődöntőben találkozott, akkor a szerbek 2–2 után tizenegyesekkel legyőzték Portugáliát, majd a franciák legyőzésével megnyerték az Európa-bajnokságot.

12–2, 9–4, 11–2 és 9/9. Ezek voltak a portugál csapat főbb mutató az idei U19-es tornával kapcsolatban, hiszen a selejtező első körében, az elitkörben és a magyarországi döntőben a csoportkörben is minden meccsét megnyerte az együttes, imponáló gólkülönbségeket felvonultatva – a mieinket sem kímélték a luzitánok, 6–1-re nyertek Mészöly Géza együttese ellen.

A címvédő szerbek ezzel szemben két iksz után a 86. percig úgy tűnt, hogy a csoportból sem jutnak tovább, de akkor csak megszerezték a győztes gólt Bulgária ellen, ezzel pedig a jogot az elődöntős szereplésre.

A mérkőzés sajnos kevesebb látványosságot tartogatott, lapos kezdés után egy órányi játékot követően valamelyest felpörögtek a csapatok, de gólt ekkor sem tudtak szerezni, így jöhetett a hosszabbítás.

A 110. percben kis híján eldőlt a találkozó, de Predrag Rajkovics kiszedte a bal alsóból Domingos Duarte fejesét, így tavalyhoz hasonlóan idén is tizenegyesekre került sor.

A tavaly a hajrában hosszabbítást érő gólt szerző, a szétlövésben eredményes Gacsinovics csúnyán a jobb felső fölé, mellé lőtt, de Rajkovics a negyedik sorozatban hárította a csapatkapitány Tomás Podstawski lövését, így az utolsó körre 3–3-mal érkeztek a felek. Itt azonban a ráadásban csereként beálló Tiago Sá először érezte meg igazán az irányt, és kivédte Szergej Milinkovics-Szavics lövését, ezzel pedig Portugália kiharcolta a fináléba kerülést.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG
ELŐDÖNTŐ

Németország–Ausztria 4–0 (Selke 20, Stendera 30., Öztunali 58., Mukhtar 68.)
Portugália–Szerbia 0–0 – 11-esekkel: 4–3

A DÖNTŐBEN
Németország–Portugália július 31., 19.00
Szusza Ferenc Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik