H. Á. 2019.12.02 12:44 Frissítve: 2019.12.02 12:58

Portugália: a vérbe borult fej, amely hivatalosan meg sem sérült – videó

Egészen nehezen értelmezhető jelenetsor játszódott le vasárnap este a 3–1-es hazai sikerrel zárult Gil Vicente–Sporting bajnoki utolsó perceiben, amikor a játékvezetőt, Hugo Miguelt megkavarta a VAR.

 

A téves kiállítás pillanata (Fotó: record.pt)

Történt, hogy a 2–1-re vezető Gil Vicente támadója, Lourency egy kontra végén a tizenhatoson belül ütközött a Sporting középpályásával, Idrissa Doumbiával, majd a földön ülve mutatta a játékvezetőnek felrepedt orrát, s pár másodperccel később, mire Hugo Miguel játékvezető megállította a játékot, hogy jelezze, visszanézi az esetet, már vérbe borult a fejjel ült a földön a hazaiak támadója.

Hugo Miguel ki is ment az oldalvonal mellé, s alaposan áttanulmányozta a visszajátszásokat, majd egészen meghökkentő ítéletet hozott. Először is jelezte, hogy les miatt szabadrúgás jön a hazaiak javára, majd ezzel a lendülettel második sárga lappal kiállította Doumbiát, aki csalódottan, reklamálás nélkül vette tudomásul a bírói ítéletet, s elindult az öltözőbe.

A Sporting csapatkapitánya, a portugál válogatott Bruno Fernandes azonban gyorsan kapcsolt, és felhívta a játékvezető figyelmét a tévedésére. Vélhetően azzal érvelt a középpályás, hogy ha a les miatt szabadrúgással jön a Sporting, akkor a lesállás megvalósulása utáni dolgok meg nem történtnek minősülnek, vagyis elviekben hiába szakadt fel csúnyán Lourency feje, mégsem ér sárga lapos figyelmeztetést az eset.

Hugo Miguelt a felvételek tanulsága szerint meggyőzte Fernandes érvelése, ugyanis a játékoskijáróból hívta vissza Doumbiát, s jelezte az elefántcsontparti középpályásnak, hogy visszatérhet.

Az egész hajcihőnek a legnagyobb vesztese a felszakadt homlokú Lourency lett, akit egy csúnya sebhely emlékeztet néhány napig arra, ami hivatalosan meg sem történt.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”