nemzetisport.hu 2019.05.03 09:28 Frissítve: 2019.05.03 09:59

Porto: a specialista szerint valószínűtlen Casillas visszatérése

A Real Madrid korábbi válogatott kosárlabdázójából lett szívspecialista szerint valószínűtlen, hogy Iker Casillas visszatér a profi futballhoz. Az infarktus után beültetett sztenttel nem lehet játszani – jelentette ki Juan Antonio Corbalan. Lapértesülések szerint az FC Portónál is arra számítanak, a spanyol labdarúgó nem folytatja a pályafutását. Menedzsere szerint viszont még korai a kérdés.

Iker Casillas visszatérése a futballpályára valószínűtlen a madridi specialista szerint (Fotó: AFP)

„A koszorúérbe ültetett sztenttel nem lehet profi szinten futballozni. Főleg nem kapusként jelentette ki Juan Antonio Corbalan, a Real Madrid korábbi válogatott kosárlabdázója, aki pályafutása vége óta kardiológusként dolgozik. – Gond nélkül visszatérhet a normál élethez, de a labdarúgást el kell felejtenie.”

A brit Daily Mail szerint a Portónál is úgy számolnak, Casillas pályafutása véget ért. Azzal együtt is, hogy a csapatorvos korábban optimistán nyilatkozott a 37 éves labdarúgó állapotáról. A portugál csapatnál jelenleg Casillas felépülését tartják a legfontosabbnak, menet közben azonban elkezdték keresni a lehetséges utódját. 

Carlo Cutropia, a kapus ügynöke a madridi Cadena COPE-nak adott interjúban azt mondta, korai a kérdés, mi lesz a világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgó pályafutásával.

A lényeg, hogy felépüljön. Óriási szerencse, hogy edzés közben történt a baj, és hamar megérkezett a segítség. Ha otthon lesz rosszul, annak beláthatatlan következményei lehettek volna.”

Casillasnak Lionel Messitől és a Barcelonától kezdve Gianluigi Buffonig, a futball jelenlegi és korábbi meghatározó alakjai küldték el jókívánságaikat. A játékos kedden este kórházi ágyából maga is bejelentkezett, a Twitteren üzente, hogy hálás a támogatásért és a szeretetért, amit kapott, és egyre jobban érzi magát. 

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.

2020.05.20 22:09:42

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érdekes volt viszont tapasztalni azt az „ötletelést”, amely a romániai labdarúgás újraindítását övezte. A folytatás különböző forgatókönyvei kergették egymást, amelyekről rövidesen lehullt a lepel.

2020.05.20 20:21:32

Minden más foci B. L.

Ideális olyan csapatnak, amely: a 16-os rémét, a támadósor összekötőjét vagy épp a berobbanó támadót keresi.

2020.05.18 21:42:28

Minden más foci S. T. J.