Platini szerint Magyarország is képben van

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.10. 12:53
null
Több lehetőségről is beszélt az UEFA-elnöke, az egyikben Magyarország is érintett (Fotó: Action Images)
Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke továbbra is vészmegoldásként tartja számon Németországot.

„Természetesen az is egy lehetőség, hogy Lengyelország négy helyett hat helyszínen rendezzen mérkőzéseket, de elképzelhető, hogy megkérdezzük Magyarországot és Németországot, hogy két stadionnal be akarnak-e, illetve be tudnak-e szállni"  – fogalmazott a német szövetség honlapjának adott hétfői interjújában a francia sportvezető.

„Mindig nehezebb a helyzet, amikor egy rendező országban kormányváltás van, de biztosítékokat kaptam arra, hogy az ukránok mindennel elkészülnek. Ennek ellenére folyamatosan figyeljük a tevékenységüket, hiszen kevés idejük van a teendők végrehajtására. A legproblémásabb a kijevi stadion, ráadásul korábban a végrehajtó bizottság tagjaival abban maradtunk, hogy ha a fővárosban nem lehet meccseket rendezni, akkor Ukrajna sem kap rendezési lehetőséget. Akkor más opciókat kell keresnünk" – mondta az ukrán stadionhelyzetről a sportvezető.

"A Magyar Labdarúgó Szövetséghez egyelőre nem érkezett ilyen megkeresés, de ha erre sor kerül, akkor haladéktalanul megvizsgáljuk a kérdést" – mondta az MTI-nek Platini felvetésére reagálva Nemes Ferenc, a szervezet ügyvezető elnöke.

Hazánk Horvátországgal közösen pályázott a 2012-es torna rendezésére, de hiába tűntünk favoritnak egészen a döntés meghozatalának utolsó napjáig, végül egyetlen szavazatot sem kaptunk.

Így a tornarendezéssel a nyolc szavazot begyűjtő Ukrajnát és Lengyelországot bízták meg. A harmadik pályázó Olaszország volt, az olaszokat előzetesen is a második helyre várták, és végül négy szavazattal ott is végeztek. Más kérdés: ezt hozzánk hasonlóan ők is csalódásként élték meg. Attól eltekintve, náluk az infrastruktúra adott, ellentétben a magyarországi állapotokkal.

A 2007. áprilisi döntés meghozatala óta folyamatos kritikával szemlélték az ukrajnai stadionok készültségi állapotát, a késések miatt egy időben még az is felvetődött, hogy az egész tornarendezést elveszítik. Mostanra ez annyiban változott, hogy már csak annak egy részéről van szó.

Az UEFA május végén dönt végérvényesen arról, hogy a 2012-es tornát valóban Lengyelország és Ukrajna közösen bonyolíthatja-e le. Az ukránok április elején két stadionnal kapcsolatban is jelentős lemaradásban voltak, akkor Platini kéthónapos ultimátumot adott nekik.

Az UEFA elnöke tavaly novemberben még úgy nyilatkozott, hogy nincs szó Németország vagy Magyarország bevonásáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik