S. Á. 2019.01.22 09:06 Frissítve: 2019.01.22 09:18

Paris Saint-Germain: Sohasem színészkedtem – Neymar

Neymar, a francia élvonalbeli Paris Saint-Germain labdarúgója igazságtalannak érzi, hogy állandóan színészkedéssel vádolják, ám tudja, azért írnak róla ennyit, mert érdekli az embereket.

Neymar szerint kritikusai rosszul látják: azért írnak róla ennyit, mert érdekes az emberek számára (Fotó: AFP)

 

A világ egyik legjobbja vagy túlértékelt futballista, akit elvakított a sztárléttel járó ragyogás?

A kérdés rendre felvetődik Neymar kapcsán, a Paris Saint-Germain brazil csatára valóban gólerős játékos, a cselei élményszámba mennek, ám sokszor a túlzásba vitt, teátrális fetrengéseivel hívja fel magára a figyelmét, emellett a kelleténél lazább, bulizós életmódja miatt is sokat kritizálják. A közelmúltban adott interjúban a háromszoros világbajnok Pelé is azt mondta, nehéz őt megvédeni azért, amit a futball mellett művel a pályán, a huszonhat éves játékos azonban igazságtalannak érzi a vádakat.

„A világbajnokságon rengeteget szabálytalankodtak ellenem, és visszanézve ezeket az eseteket látszik, hogy ezeknek a többsége valóban szabálytalan volt – mondta a Canal+ csatornának adott interjúban Neymar. Sohasem színészkedtem, én voltam az, aki elszenvedte ezeket a belépőket. Persze mostanában sokat írnak erről, de ez azért van, mert én vagyok Neymar, minden velem kapcsolatos hírt felnagyítanak, akár pozitív, akár negatív. Nem élek burokban, állandóan figyelem, miket írnak rólam, a jóval és a rosszal is szembesülök, de mostanában sok alaptalan pletyka kap szárnyra. Nemrég azzal vádoltak, hogy szilveszterkor drogoztam. Valamiért sokan azt gondolják rólam, hogy átlépem a határokat, pedig lehet, hogy kissé őrült vagyok, de nem hülye. Ugyanakkor mégis örülök, mert tudom, azért írnak rólam ennyit, mert érdekes vagyok az emberek számára, és a legjobb játékosok közé tartozom. Az utóbbi időben érettebb lettem, tudom kezelni ezeket a helyzeteket.”

Valóban szinte alig telik el nap, amikor ne jelenne meg valamilyen Neymarral kapcsolatos hír a nemzetközi sportsajtóban. Az utóbbi időben rendre azt találgatják, vajon jól érzi-e magát Párizsban, és ha nem, akkor visszatér-e a Barcelonához, esetleg a rivális Real Madridhoz igazol, amely a hírek szerint régóta szeretné őt megszerezni.

„A sajtóban állandóan azt találgatják, hova igazolok, de ígérem, ha lesz bármi konkrétum, mindenkit tájékoztatok. A francia bajnokság eléggé hasonlít a spanyolhoz, így a vártnál hamarabb beilleszkedtem. Ugyanakkor igaz, hogy időbe telt, míg megszoktam a várost, az elején kissé szenvedtem, de ma már otthon érzem magam Párizsban.”

2019.10.20 12:48:57

Minden más foci B. Z.

Idén jelöltek először magyar játékost a Csorba István ötletéből létrehozott Év gólja díjra.

2019.10.19 09:45:08

Minden más foci S. TÓTH JÁNOS

A Székelyföldi Labdarúgó Akadémián jártunk, amelynek elnöke, Szondy Zoltán beszélt az elért eredményekről.

2019.10.18 17:56:47

Minden más foci SZ. GY.

Kövér László: A fontos lelki egymásra találáson túl az ilyen konkrétumok is jellemzik a nemzet határok fölötti újraegyesítését.

2019.10.17 09:51:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Ekkono Method vezérigazgatója komplett fejlesztési rendszert mutatott be – a PSG-nél is alkalmazzák.