Paraguay: kiengedték Ronaldinhót a börtönből – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.04.07. 22:53
null
Ronaldinhót váratlanul kiengedték (Fotó: AFP)
A paraguayi Versus című lap információja szerint 1.6 millió dollárnak megfelelő óvadék ellenében kiengedték a börtönből Ronaldinhót és testvérét, akik a továbbiakban házi őrizetben maradnak egy asuncióni szállodában.

 

Az aranylabdás brazil futballistát és testvérét, Roberto Assist március elején vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk, amikor egy kaszinótulajdonos meghívására Paraguayba érkeztek, ahol az egykori klasszis gyerekeknek szóló jótékonysági programon vett volna részt.

Az ügyészség vádat emelt ellenük, a védelem próbálkozása pedig többször is kudarcot vallott, hogy szabadon engedjék vagy legalább házi őrizetbe helyezzék őket. Ronaldinho eleinte próbálta pozitívan látni a dolgokat, kikerült pár fotó arról, hogyalkoholt ivott, illetve aláírásokat osztogatott, továbbárészt vett egy futballtornánis, de hétköznapjai azóta megváltoztak: eleinte még sztárként kezelték, ajándékokat kapott helyi játékosoktól, szurkolók látogathatták meg a börtönben, manapság azonban már csak az ügyvédei mehettek be hozzá. Március 21-én a 40. születésnapját is a börtönben „ünnepelte”.

Kedd este aztán jött a hír, hogy a bíróság kétszer 800 000 amerikai dollárért házi őrizetre cserélte a brazil testvérpár letartóztatását. A továbbiakban Ronaldinho és fivére egy Asunción belvárosában található szállodában várja az ügy folytatását.

Brazil lapinformációk szerint a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését, ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik