Oroszország: 102 éves drukker nagy kalandja a derbin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 13:00
null
„Milyen boldogok, akik itt játszhatnak!” (Fotó: spartak.com)
Az orosz futballbajnokság 19. fordulójában Szpartak Moszkva–Dinamo Moszkva derbit rendeztek. Otto Fiser, a hazai csapat legidősebb szurkolója 30 órát utazott, hogy a helyszínen tekinthesse meg a mérkőzést.

A 102 éves úr az Urál hegység közelében fekvő Kopejszkben él, amely Moszkvától nagyjából 2000 kilométerre található – Otto Konsztantyinovics Fisernek ezt a távolságot kellett megtennie, hogy végre újra a helyszínen szurkolhasson az orosz labdarúgás patinás klubjai közé tartozó Szpartak Moszkvának.

A kezdőrúgás
A kezdőrúgás

Otto Konsztantyinovics a nagy nap kora reggelén részt vett egy stadiontúrán, találkozott a csapat sztárjaival, végül a VIP-szektorból nézte meg a mérkőzést. Programjának fénypontja alighanem az volt, hogy elvégezhette a kezdőrúgást – 37 923 néző előtt.

„Milyen boldogok, akik itt játszhatnak!” – kiáltott fel, amikor kilépett a gyepre.

A veterán rajongó elmondta a lakóhelyén működő portálnak, hogy a második világháború előtt élt Moszkvában.

„A stadion mellett laktam, rendszeresen jártunk a Piscseviki meccseire. Akkoriban ugyanis így hívták a Szpartakot” – mondta az idős futballrajongó.

Otto Konsztantyinovicsnak igazán jó napja volt: a klub fizette minden költségét, ráadásul kedvencei 1–0-ra győztek a Dzsudzsák Balázst is felvonultató nagy rivális ellen.

Otto Fiser a Szpartak-legendák között tisztelt Sztarosztyin testvérek szobránál (Fotó: Spartak.com)
Otto Fiser a Szpartak-legendák között tisztelt Sztarosztyin testvérek szobránál (Fotó: Spartak.com)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik