Nyilasi Tibor újra a Fradiban

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 09:33
null
Nyilasi Tibornak a nyári focitábor hozta vissza a kedvét (Fotó: M. Németh Péter)
Címkék
„Nyilasi Tibi! Nyilasi Tibi!” – zengett ismét a lelátón a közismert rigmus. Igaz, nem az Üllői, hanem a Kánai úton, és nem nagy-, hanem kispályás, bocsánat, futsalmérkőzés előtt, de zúgott, ez tény. Miként az is: Nyilasi Tibor visszatért a Ferencvároshoz.

Hétfő este 19 óra 57 perckor, vagyis közvetlenül az FTC–Győri ETO bajnoki rangadó előtt kiderült, a klub legendájában immár a futsalszakosztály tiszteletbeli elnökét (is) tisztelhetjük. A bejelentést és a parkettre lépő kedvencet akkora ováció fogadta, mint egykoron a Dózsának lőtt góljait… A hangerővel később sem volt baj, igaz, a mérkőzés nem a fővárosi zöld-fehérek szája íze szerint végződött: a válogatottak sorát felvonultató győriek nyertek 6–4-re.

„Köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást! – mondta kissé meghatódva Nyilasi Tibor. – Nagyon örülök, és büszke vagyok, hogy bekerültem a Ferencváros futsalcsaládjába. Az előzményekről annyit, hogy a nyáron öthetes tábort rendeztünk a gyerekeknek, amely meggyőzött arról, hogy vannak még ügyes srácok. Ez adta meg az utolsó lökést. Merthogy a hitvallásom az: a magyar futball akkor volt jó, amikor tehetséges játékosokat nevelt ki – elsősorban a grundokon elsajátított cseleknek és hozzáállásnak köszönhetően. A grundok sajnos mára megszűntek, de amit ott tanultak a gyerekek, azt most a futsal megadhatja nekik. Természetesen tenni akarok a szakosztályért, azon leszek, hogy minél több embert az FTC mellé állítsak. A világon mindenütt népszerű és elismert a sportág, biztos vagyok benne, hogy idehaza is azzá tehetjük."

Mint ismert, januárban Magyarország (Budapest és Debrecen) futsal Európa-bajnokságot rendez – vagyis a hazai legjobbak mellett hamarosan a kontinens elitje is népszerűsíti nálunk a sportágat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik