Norvégia: manipulációgyanú miatt töröltek egy meccset

Vágólapra másolva!
2012.07.09. 09:58

A Norvég Labdarúgó-szövetség (NFF) a kezdés előtt törölte az Ullensaker/Kisa–Ham-Kam másodosztályú bajnokit, mivel bizonyítottnak vélte, hogy nemzetközi fogadási bűnszervezetek megpróbálják befolyásolni az eredményt.

Az NFF több riasztást is kapott arról, hogy a találkozón a fogadási maffia manipulálja az eredményt, így nem engedte a bajnoki elkezdését.

„Sajnos, nem mondhatom, hogy sokkolt volna a sztori, mert érezhető volt, hogy efelé tartunk... Nemzetközi bűnszervezetek vannak a manipulációk mögött, és nagyon naivak lennénk, ha azt hinnénk, teljesen tiszta minden mérkőzés – különösen figyelembe véve azt, hogy mennyi alacsonyabb osztályú találkozóra lehet fogadni Norvégiában. Felvettük a kapcsolatot az UEFA illetékeseivel, de ez belső ügy, hisz mindkét csapat az NFF égisze alá tartozik" – mondta sajtótájékoztatóján Yngve Hallen norvég szövetségi elnök.

A szövetség tudatta: az Ostsiden–Follo harmadik ligás mérkőzés miatt indított nyomozás „buktatta le" az újabb manipulációs kísérletet. Ezen a találkozón az Ostsiden 0–3-ról 4–3-ra fordított, a gyanút a Follo képviselői jelentették. A belső nyomozás után a szövetség a norvég rendőrséghez továbbítja az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik