Norvégia: Kovács Péter leírhatatlan boldogságot érzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.11. 13:17
Mint beszámoltunk róla, Kovács Péter megnyerte a norvég labdarúgó-bajnokságot a Strömsgodsettel. A csapat az első helyről várta az utolsó fordulót, s hazai pályán nem is okozott csalódást a Haugesund ellen (4–0). Kovács Péter a kezdőcsapatban kapott helyet, s lecserélésekor, három nullánál a 73. percben, fülig érő szájjal hagyta el a pályát.

A magyar csatár 2000-ben a Hakával végzett a finn bajnokság első helyén, viszont a Strömsgodsetnek nem tizenhárom, hanem negyvenhárom évet kellett várnia az újabb bajnoki aranyéremre.

„Leírhatatlan érzés bajnoknak lenni. Eszembe sem jutott, hogy bosszankodjak amiatt, hogy lecserélnek, nagyon boldog voltam – mondta a lefújást követően a 35 éves futballista. – Az első félidő nem a terveink szerint alakult, de a szünet után megszereztük a vezetést. A második gól után még rizikós volt a helyzet, ám a harmadik után teljesen felszabadultunk. Akkor már tudtam, meglesz, ezért rendhagyó módon térdre borulva ünnepeltem. A boldogságom határtalan, ráadásul ez a bajnoki cím többet jelent számomra, mint amelyet a Hakával nyertem. Fantasztikus csapatunk van, kiváló közösséget alkotunk. Kétezer-hétben eligazoltam, de öt év után visszatértem, abban az időszakban rendkívül sokat fejlődött a klub, s a keret is átalakult. Egy évvel ezelőtt a második helyen végeztünk, de ezúttal nem állíthatott meg senki bennünket. Megérdemelten nyertünk a Haugesund ellen, s megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Számítottunk rá, hogy a szurkolók a lefújást követően elözönlik a pályát, elvégre negyvenhárom évet vártak az újabb bajnoki címre. Érthető, hogy nem tudták visszafogni érzelmeiket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik