Női vb: Marozsán a csoportkörben már nem játszhat, talán a tornán sem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.11. 13:18
null
A budapesti születésű Marozsán Dzsenifer a Kína elleni találkozón sérült meg (Fotó: AFP)
A Kicker beszámolója szerint Marozsán Dzsenifer biztosan nem léphet pályára szerdán a német labdarúgó-válogatottban a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzésen. A friss hírek szerint viszont akár az egész tornája is véget érhetett.

 

A magyar származású játékmester a németek Kína elleni nyitó meccsén szenvedett lábfejsérülést, emiatt hétfőn nem tudott edzeni, kedden pedig Britta Carlsen segédedző kizárta a szerdai játékát.

„Dzsenifer biztosan nem lép pályára Spanyolország ellen”
– idézi a Kicker Britta Carlsen ARD-nek adott nyilatkozatát.

A 27 éves Marozsán klubcsapatával, az Olympique Lyonnal sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját – korábban a Frankfurttal is felért a csúcsa –, a német válogatottal pedig nyert már U17-es Eb-t, U20-as vb-t, felnőtt Eb-t és olimpiát is.

FRISSÍTÉS

Grant Wahl amerikai újságíró arról számolt be, hogy Marozsánnak eltört egy lábujja, ezért a csoportkör véget ért számára, és talán az egész torna is.

 

A lábujjtörés tényét megerősítette Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány is.

„Mindent megteszünk, hogy játszhasson még a vb-n, de most nem tudok pontos előrejelzést adni arról, mikor térhet vissza” – jegyezte meg a szakvezető, aki jelezte, hogy Marozsán különleges képességű és tudású futballista, s pótlását nem lehet megoldani.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

SZERDA
A-CSOPORT
15.00:
Nigéria–Dél-Korea
21.00: Franciaország–Norvégia (Tv: M4 Sport)
B-CSOPORT
18.00:
Németország–Spanyolország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik