Női vb: megismételt büntetővel maradtak hibátlanok a franciák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 23:13
null
Wendie Renard másodszorra belőtte a büntetőt (Fotó: AFP)
A házigazda Franciaország 1–0-ra legyőzte az Afrika-bajnok Nigériát a női labdarúgó-világbajnokság hétfő esti mérkőzésén, és ugyanúgy százszázalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb 16 közé, mint a délutáni programban Dél-Afrikát 4–0-ra verő Németország. Norvégia a dél-koreaiak elleni sikerrel tette biztossá továbbjutást érő második helyét, míg Kína és Spanyolország az egymás elleni 0–0-val elérte, amit akart: ott lesz a nyolcaddöntőben.

A-CSOPORT

A franciák fölénye sokáig nem hozott gólt a rennes-i mérkőzésen, sőt még csak helyzeteket sem, és a 18 éves Chiamaka Nnadozie-nek minden reménye megvolt arra, hogy megint gól nélkül tartja a nigériai kaput.

Csakhogy jött a hajrá, Ngozi Ebere második sárga lapot érő, videózás után megadott tizenegyest eredményező szabálytalansága. Wendie Renard elsőre kihagyta, de a fiatal kapus idő előtt elmozdult a gólvonalról, ezért a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest. Renard másodszorra nem hibázott, és góljával gondoskodott arról, hogy a „kékek” először zárjanak százszázalékosan vb-csoportkört. Nigéria még reménykedhet, hogy a négy legjobb csoportharmadik egyikeként szintén továbbjut.

FRANCIAORSZÁG–NIGÉRIA 1–0, ÖSSZEFOGLALÓ (ÁTKATTINTÁSSAL)

Reimsben Caroline Graham Hansen a vb-k történetének leggyorsabb tizenegyesgóljával, egyben a franciaországi torna eddigi legkorábbi góljával szerzett vezetést Norvégiának a 4. percben, és hiába birtokolták többet a labdát a dél-koreaiak, az európai csapat szerzett újabb gólt, megint csak tizenegyesből.

NORVÉGIA–DÉL-KOREA 2–1, ÖSSZEFOGLALÓ (ÁTKATTINTÁSSAL)

Alighanem ezt is Graham Hansen végezte volna el, csakhogy vele szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, ápolásra volt szüksége, és Isabell Herlovsen eközben értékesítette a büntetőt.

Egy kis stat: ez az első alkalom, hogy Norvégia egy vb-mérkőzésen két tizenegyest lőhetett.

Graham Hansen nem térhetett vissza, le kellett cserélni, ettől függetlenül az északiak nem engedték kicsúszni kezükből a győzelmet: csak szépíteni engedték a tornán eddig gólképtelen Dél-Koreát.

A győzelmüket ünneplő német játékosok (Fotó: AFP)
A győzelmüket ünneplő német játékosok (Fotó: AFP)

B-CSOPORT

A sérült Marozsán Dzsenifert nélkülöző németek már az első félidőben eldöntötték az újonc dél-afrikaiak elleni montpellier-i mérkőzést, ami annyiból mindenképpen meglepetés, hogy három gólhoz legutóbb öt teljes vb-mérkőzésre volt szükségük. Most egy játékrész elég volt a triplához…

A szöglet után szabadon felejtett Melanie Leupolz fejjel kezdte a gólgyártást – a Bayern München középpályása a 2016-os olimpia óta először szerzett gólt a válogatottban –, majd a meccs emberének megválasztott Sara Däbritz használt ki egy védelmi hibát, s még Alexandra Popp mintaszerű fejese is a szünet előtt akadt be. Lina Magull egy kipattanóból állította be a végeredményt a fordulás után.

Egy kis stat: a németek folytatták jó sorozatukat – záró csoportmeccset még sohasem veszítettek el világbajnokságon (hét győzelem, egy döntetlen).

NÉMETORSZÁG–DÉL-AFRIKA 4–0, ÖSSZEFOGLALÓ (ÁTKATTINTÁSSAL)

A Le Havre-i találkozón a spanyolok támadtak többet, de a kínai védelem jól működött, ha meg mégis átjáró nyílt a falon, ott állt a kapuban Peng Si-meng, aki több nagy védéssel megdolgozott a mérkőzés legjobbjának járó elismerésért.

KÍNA–SPANYOLORSZÁG 0–0, ÖSSZEFOGLALÓ (ÁTKATTINTÁSSAL)

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

A-CSOPORT
Nigéria–Franciaország 0–1 (Renard 79. – 11-esből)
Dél-Korea–Norvégia 1–2 (Jeo Min Dzsi 78., ill. Graham Hansen 4. – 11-esből, Herlovsen 50. – 11-esből)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3
3
7–1 +6 9
2. Norvégia 3
2
1 6–3 +3 6
3. Nigéria 3
1 2
2–4 –2 3
4. Dél-Korea 3
3
1–8 –7 0

B-CSOPORT
Dél-Afrika–Németország 0–4
(Leupolz 14., Däbritz 29., Popp 40., Magull 58.)
Kína–Spanyolország 0–0

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Németország 3 3 6–0 +6 9
2. Spanyolország 3 1 1 1 3–2 +1 4
3. Kína 3 1 1 1 1–1 0 4
4. Dél-Afrika 3 3 1–8 −7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik