Női foci: Jakabfi és Marozsán csapata bajnok, a Barcelona nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 22:14
A női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének két résztvevője, a Jakabfi Zsanettet soraiban tudó VfL Wolfsburg, valamint Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyon is biztossá tette bajnoki címét hazája bajnokságában, a spanyol élvonal küzdelmei viszont megint nem az FC Barcelona sikerét hozták.

A Jakabfi Zsanettet végig a kispadon tartó Wolfsburg hazai pályán Ella Masar duplájával 2–0-ra legyőzte az Essent, így két fordulóval a bajnokság vége előtt megőrizte nyolcpontos előnyét a Bayern München előtt. A zöld-fehérek egymást követő második évben, fennállásuk során negyedszer nyerték meg a Bundesligát, mind a négyszer Jakabfival a fedélzeten.Jakabfi Zsanettet végig a kispadon tartó Wolfsburg hazai pályán Ella Masar duplájával 2–0-ra legyőzte az Essent, így két fordulóval a bajnokság vége előtt megőrizte nyolcpontos előnyét a Bayern München előtt. A zöld-fehérek egymást követő második évben, fennállásuk során negyedszer nyerték meg a Bundesligát, mind a négyszer Jakabfival a fedélzeten.

A Wolfsburgnak még a triplázásra is van esélye, jövő hétvégén a Bayern Münchennel csap össze a Német Kupa döntőjében, majd május 24-én a Lyonnal találkozik a Bajnokok Ligája fináléjában.

Azzal a Lyonnal, amely idén sorozatban 12. alkalommal nyerte meg a francia bajnokságot. A Marozsán Dzsenifert ezúttal nélkülöző OL saját közönsége előtt 7–0-ra kiütötte a Marseille-t, így – a Wolfsburghoz hasonlóan – két körrel a vége előtt maradt nyolc pont előnye az élen. A magyar származású középpályás másodszor lett bajnok a Lyonnal, és egymás után másodszor választották meg a bajnokság legjobb játékosának.

 

A spanyol élvonal küzdelmei egymást követő második évben az Atlético Madrid sikerével zárultak. A fővárosi együttes az utolsó hét bajnokiját megnyerte, így maga mögött tartotta a Barcelonát, amely sorozatban harmadszor maradt le a bajnoki címről – a katalánok legutóbb 2015-ben diadalmaskodtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik