R. B. 2020.04.02 11:40 Frissítve: 2020.04.02 12:18

Női foci: A teraszomon kialakítottam egy kis edzőtermet – Marozsán Dzsenifer

Lyonban vészeli át a koronavírus-járvány miatti nehéz időszakot Marozsán Dzsenifer, a francia Olympique Lyon magyar labdarúgója. A német válogatott támadó egyéni edzésterv szerint készül, s a Szabolcsban élő nagymamájával is tartja a kapcsolatot.

Marozsán Dzsenifer tavaly Budapesten lett Bajnokok Ligája-győztes (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Kialakítottam egy kis edzőtermet a teraszomon. Edzéstervet a klubomtól kapok, ahogy a többi játékostársam is. Futásra is van lehetőség, a Rhone partján szoktam futni mindennap, úgyhogy karban tartom a kondíciómat” – mondta Marozsán Dzsenifer a Magyar Nemzetnek.

„Nagyon komolyan veszik itt ezt a betegséget. Már harmadik hete kijárási tilalom van érvényben, amit most április 15-ig meghosszabbítottak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy csak vásárolni mehetünk ki a lakásunkból, meg sportolni, de csak egyénileg, azaz futni vagy sétálni. Mielőtt az ember elhagyja a lakását, ki kell nyomtatni az internetről egy formanyomtatványt, amin be kell ikszelni, hogy éppen miért tartózkodunk az utcán. A papírt magunknál kell tartani, amikor elhagyjuk a lakást, ezzel igazoljuk, hogy mi okból mentünk ki. Ha valaki ezt nem tölti ki, vagy nem hordja magával, az illetőt jelentős pénzbüntetéssel sújtják.”

A 29. életévét hamarosan, április 18-án betöltő klasszis hozzátette, nem tud arról, hogy klubjában valakinek csökkentették a fizetését, de szerinte ebben a helyzetben ez most nem fontos.

Az olimpiai és Európa-bajnok futballista tavaly épp szülővárosában, Budapesten, a Groupama Arénában nyerte meg a Bajnokok Ligáját csapatával. Marozsán szülei Németországban élnek, a Magyarországon élő nagymamája miatt viszont aggódik.

„Természetesen napi kontaktusban vagyok a Németországban élő szüleimmel és a fivéremmel, a Magyarországon, a szabolcsi Bököny községben élő nagymamámmal pedig telefonon beszélgetek. Nagyon aggódom érte, remélem, egészségben átvészeli ezt a nehéz időszakot! Egyelőre mindenki jól van.”


Marozsán zárásként hozzátette, nagyon hiányzik neki a játék, s szerencsére klubjában mindenkinek negatív lett a koronavírustesztje.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.