Női Eb: óriási kapushiba, 11-es, piros lap – nyertek Marozsánék

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 22:48
null
Ha nehezen is, de a németek legyőzték az olaszokat (Fotó: AFP)
A címvédő német női labdarúgó-válogatott 2–1-re megverte Olaszországot az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A kvartett másik meccsén az olimpiai ezüstérmes Svédország hozta a kötelezőt Oroszország ellen.

A Marozsán Dzseniferrel felálló németek a 19. percben megszerezték a vezetést az olaszok ellen, amikor a magyar származású középpályás szabadrúgása után Laura Giuliani kiejtette a kezéből a labdát, amit a középhátvéd Josephine Henning az üres kapuba fejelt. Az itáliaiak tíz perccel később egyenlítettek Ilaria Mauro révén, akit az első félidő hajrájában bokasérülés miatt hordágyon vittek le a pályáról.

GIULIANI KAPUS ÓRIÁSI HIBÁJA

Az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő német válogatott a második játékrész közepén a másik belső védő, Babett Peter tizenegyesével újból vezetést szerzett, sőt egy percre rá Elisa Bartoli buta kiállítása miatt létszámfölénybe is került. Az olaszok helyzetét tovább nehezítette, hogy a 73. percben a térdsérülést szenvedő Valentina Cernoiát is elveszítették. Ennél is nagyobb baj azonban a számukra, hogy a mérkőzést is, így két forduló után biztossá vált a kiesésük.

A németeknél Marozsán Dzsenifer végigjátszotta a találkozót.

A másik pénteki meccsen az olimpiai ezüstérmes svédek a válogatottsági gólrekorder Lotta Schelin, valamint Stina Blackstenius találataival a papírformának megfelelően legyőzték az oroszokat, és vezetik a csoportot.

Magyar vonatkozású hír, hogy a D jelű kvartett második fordulójában rendezendő Skócia–Portugália összecsapást vasárnap Kulcsár Katalin vezeti, aki a Németország–Svédország (0–0) mérkőzés után másodszor kapott feladatot az idei Eb-n.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Csoportkör, 2. forduló
B-csoport
Svédország–Oroszország 2–0
(Schelin 22., Blackstenius 51.)
Németország–Olaszország 2–1 (Henning 19., Peter 67. – 11-esből, ill. Mauro 29.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 2 1 1 2–0 +2 4
2. Németország 2 1 1 2–1 +1 4
3. Oroszország 2 1 1 2–3 –1 3
4. Olaszország 2 2 2–4 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik