Női Eb: Henry egyenlített, de a végén az osztrákok ünnepeltek

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 22:52
A francia labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Ausztriával a női Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A svájciak hátrányból felállva legyőzték Izlandot, amelynek minden esélye elúszott a továbbjutásra.

A franciák szűk fél óra játék után meglepetésre hátrányba kerültek Ausztria ellen, amely Lisa Makas góljával szerzett vezetést. Az osztrákok a szünetig megőrizték előnyüket, ám a második félidő elején Amandine Henry fejesével egyenlített Franciaország. A folytatásban több gól már nem esett, így maradt a döntetlen, amellyel az osztrákok lehetnek elégedettebbek – ez a meccs utáni ünneplésükön tökéletesen látszódott is.franciák szűk fél óra játék után meglepetésre hátrányba kerültek Ausztria ellen, amely Lisa Makas góljával szerzett vezetést. Az osztrákok a szünetig megőrizték előnyüket, ám a második félidő elején Amandine Henry fejesével egyenlített Franciaország. A folytatásban több gól már nem esett, így maradt a döntetlen, amellyel az osztrákok lehetnek elégedettebbek – ez a meccs utáni ünneplésükön tökéletesen látszódott is.

A csoport másik meccsén Svájc hátrányból felállva 2–1-re megverte Izlandot, ezzel elkönyvelte története első Európa-bajnoki győzelmét. A találkozón nagy riadalmat keltett a svájci kapus, Gaëlle Thalmann sérülése, aki az 57. percben egy beadás után frontálisan ütközött izlandi ellenfelével. A Verona rutinos kapuvédőjének fejbőre felszakadt, sebét a pályán varrták össze, de folytatni tudta a mérkőzést. A játék csaknem tíz percig állt, ezért az orosz játékvezető a meccs végén 11 percet hosszabbított.

AZ ÜTKÖZÉS


Ezt nézni is fáj – Gaëlle Thalmann szerencsére megúszta súlyos sérülés nélkül (Fotó: AFP)
Ezt nézni is fáj – Gaëlle Thalmann szerencsére megúszta súlyos sérülés nélkül (Fotó: AFP)

A vereséggel biztossá vált, hogy az izlandi válogatott nem tudja megismételni 2013-as teljesítményét, amikor a negyeddöntőig jutott.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Csoportkör, 2. forduló
C-csoport
Izland–Svájc 1–2
(Fridriksdóttir 33., ill. Dickenmann 43., Bachmann 52.)
Franciaország–Ausztria 1–1 (A. Henry 51., ill. Makas 27.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ausztria 2 1 1 2–1 +1 4
2. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
3. Svájc 2 1 1 2–2 0 3
4. Izland 2 2 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik