MTI 2020.08.13 16:44 Frissítve: 2020.08.13 17:33

NL: semleges helyszínen rendezhetnek néhány meccset

A koronavírus-járvány hatására néhány mérkőzést semleges helyszínen rendezhetnek a labdarúgó Nemzetek Ligájában.

Semleges helyszínen rendezhetnek néhány Nemzetek Ligája-mérkőzést (Fotó: AFP)

 

A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint az esetleges helyszínváltozásokról a Bajnokok Ligája jövő vasárnapi fináléja előtt határoz az európai szövetség (UEFA). A döntésnél figyelembe veszik, hogy Európa-szerte hogyan áll a vírushelyzet, és milyen óvintézkedések vannak életben, mivel szeretnék elkerülni, hogy az utolsó pillanatokban kelljen törölni a találkozókat. Az UEFA a múlt héten kijelentette: szoros együttműködésre számít a válogatottakkal a nehéz helyzetben, amikor a semleges helyszínen történő meccsrendezést sem szabad kizárni a lehetőségek közül.

Az UEFA jelenlegi szándékai szerint valamennyi találkozót zárt kapuk mögött rendeznék, ám néhány ország részéről – ahol a járványügyi helyzet kedvezőbb – felvetődött az igény, hogy ha korlátozásokkal is, de engedhessenek be szurkolókat. Magyarország mellett Lengyelországban engedélyezett a drukkerek belépése a futballstadionokba, és Franciaországban, valamint Svájcban is rendeztek már néhány találkozót korlátozott nézőszámmal.

Nehezíti az UEFA helyzetét, hogy miközben a 2019–2020-as európai kupaidény záró tornái zajlanak – a Bajnokok Ligája Portugáliában, az Európa-liga Németországban ér véget –, addig párhuzamosan el kellett kezdeni ezen sorozatok előselejtezőit a következő szezonra. Így a járvány miatti további csúszás jelentős hatást gyakorolhatna a versenynaptárra, ennek jegyében dőlt el játék nélkül a BL előselejtezőjének döntője, azt követően, hogy a koszovói Drita két játékosa is pozitív koronavírustesztet adott az északír Linfield elleni meccs előtt.

Görögország, Ciprus és Lengyelország mellett Magyarország is ajánlatot tett semleges helyszínű rendezésre az UEFA égisze alá tartozó tétmérkőzésekre, ha a világjárvány miatt azokra az eredeti helyszínen nem kerülhet sor.

A Nemzetek Ligája első két fordulóját szeptember 3. és 8. között rendezik a kontinens valamennyi nemzeti csapatának részvételével – a magyar válogatott 3-án a törökök ellen idegenben, 6-án az oroszok ellen hazai pályán játszik.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.

2020.09.25 16:15:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Először nyert ebben az idényben a Sepsi, amely idegenben egygólos hátrányból fordított a Voluntari ellen.

2020.09.24 21:41:33

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az újítások többségének többször is ki kell állnia a puding próbáját, amíg elfogadják. Egyelőre a kísérletezés zajlik, sokszor megfelelő alany hiányában.

2020.09.24 17:37:51

Minden más foci TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Puskás Arénában emlékezetes mérkőzésen verték meg a müncheniek az 1–0-ra még vezető Sevillát.

2020.09.18 21:48:20

Minden más foci BERTA MIHÁLY, DANCSÁK ANDRÁS, MIKOLA BENCE

Minden, amit a portugál világsztár válogatottbeli góljairól tudni érdemes.