NL: Lewandowski 100. meccse után a portugálok ünnepelhetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 22:37
null
Az alkarját csókoló Rafa Silva nem lőtt gólt, André Silva igen (Fotó: AFP)
A portugál labdarúgó-válogatott 3–2-es győzelmet aratott Lengyelországban a Nemzetek Ligája A-divíziójában, így két teljes forduló után öt pont előnnyel vezeti a 3. számú csoportot.

A lengyel válogatottban Robert Lewandowski századszor lépett pályára, és jubileumi mérkőzése nem is kezdődött rosszul a nemzeti csapatban, hiszen a lengyelek a Genoa újdonsült sztárja, Krzysztof Piatek fejes góljával a 18. percben megszerezték a vezetést (0–1). A 23 éves támadó az olasz élvonalban hét forduló után kilenc találatnál jár, és gólerős formáját a válogatottba is átmentette.

A portugálok a 31. percben a spanyol bajnoki góllövőlista második helyén álló Sevilla-csatár, André Silva révén egyenlített (1–1), majd az első félidő végén a vezetést is átvették azzal, hogy a menteni igyekvő Kamil Glik a saját kapuját vette be. De előtte Rúben Neves mekkora labdát adott, és Rafa Silva hogy vette át a labdát… (1–2)

A második játékrész elején Bernardo Silva átlövésével a portugálok nagy lépést tettek a győzelem felé (1–3), ám a lengyelek a hajrához érve az immár 103-szoros válogatott, ezzel nemzeti csúcstartó Jakub Blaszczykowski technikailag igen nehezen kivitelezhető lövésével szépítettek (2–3).

A végjátékban a vendégek futballoztak veszélyesebben, ám újabb gól már nem esett, így Portugália a második meccsét is megnyerte az NL-ben Cristiano Ronaldo nélkül.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA

3. CSOPORT
Lengyelország–Portugália 2–3 (Piatek 18., Blaszczykowski 77., ill. André Silva 31., Glik 43. – öngól, B. Silva 52.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 2 2 4–2 +2 6
2. Lengyelország 2 1 1 3–4 –1 1
3. Olaszország 2 1 1 1–2 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik