NL, B-liga: 94. perces fejes góllal nyert Wales Bulgária ellen

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.06. 19:58
null
Küzdelmes meccsen nyert Wales a bolgárok ellen (Fotó: AFP)
Kevés helyzet, egyetlen gól – ez jellemezte a Wales–Bulgária összecsapást a Nemzetek Ligája B-divíziójának 4. csoportjában. A magyar válogatott októberi Európa-bajnoki pótselejtezős ellenfele alárendelt szerepet játszott, de úgy tűnt, pontot szerez idegenben, ám a 94. percben gólt kapott (1–0). A négyes másik mérkőzésén Finnország győzte le idegenben 1–0-ra Írországot.

 

Hiába a finnek elleni gyenge teljesítmény, Gareth Bale ezúttal is kezdő volt a walesieknél a bolgárok ellen. Az első félidőben Wales megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést – többet birtokolta a labdát, de nem tudott valódi helyzeteket kialakítani.

A második játékrészben már többször eljutottak a hazaiak a bolgár kapuig, és több nagy lehetőséget is kidolgoztak, de egyiket sem tudták kihasználni. Az egyetlen, egyben győztes gólt a 94. percben szerezte meg Wales – az oldalról jövő beadásból Neco Williams, a Liverpool 19 éves szélső védője fejelt a kapuba. A vendégek mindössze egy kapura lövéssel zárták a mérkőzést (1–0).

A B-liga 4. számú kvartettjének másik mérkőzésén Írország Finnországot fogadta. Előbbi Bulgáriában játszott 1–1-es döntetlent csütörtökön, míg utóbbi hazai környezetben kapott ki egy góllal Wales ellen. Az egymás ellen vívott mérkőzés kiegyenlített játékot hozott – az első félidő legnagyobb ziccerét a finnek alakították ki Teemu Pukki révén, aki egy az egyben vezethette rá a kapusra a labdát, de nem tudott gólt szerezni.

A második játékrész elején az íreknek voltak nagyobb helyzetei, de a 64. percben egy lapos beadást követően Fredrik Jensen érkezett a jobb oldalon, és a kapuba talált – utóbb kiderült, ez volt a győztes találat Finnország számára (0–1).

NEMZETEK LIGÁJA, 2. FORDULÓ
B-LIGA
4. CSOPORT
Wales–Bulgária 1–0
(N. Williams 94.)
Írország–Finnország 0–1
(F. Jensen 64.)
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Oroszország 2–3

20.45: Szerbia–Törökország, Belgrád – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales 2 2 2–0 +2 6
2. Finnország 2
1
1 2–1 +1
4
3. Bulgária 2 1 1 1–2 –1 1
4. Írország 2
1
1 1–2 –1 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik