Hiába az olasz fölény, a lengyelek otthon tartottak egy pontot

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 20:32
null
Federico Chiesa (balra) Klich mellett hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét (fotó: AFP)
Hiába támadott többet Olaszország Gdanskban a Nemzetek Ligája A-ligájának 1. csoportjában, kihagyta a helyzeteit, így a remekül védekező Lengyelország egy pontra mindenképpen rászolgált.

 

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
1. CSOPORT
Lengyelország–Olaszország 0–0
Gdansk,
Energa Gdansk Stadion. Vezette:José María Sánchez (spanyol)
LENGYELORSZÁG:
Fabianski – Kedziora, Glik, Walukiewicz, Bereszynski – Krychowiak, Moder – Szymanski (Grosicki, 59.), Klich (Milik, 70.), Józwiak (Karbownik, 83.) – Lewandowski (Linetty, 82.). Szövetségi kapitány: Jerzy Brzeczek.
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Acerbi, Emerson – Barella (Locatelli, 78.), Jorginho, Verratti – Chiesa (Kean, 70.), Belotti (Caputo, 83.), L. Pellegrini (Berardi, 83.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Bosznia-Hercegovina–Hollandia 0–0

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország3122–1+15
2. Hollandia31111–104
3. Lengyelország31112–204
4. Bosznia-Hercegovina3212–3–12

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Izgalmas meccs várt az olaszokra Gdanskban a Nemzetek Ligája A-ligájának 1. csoportjában, hiszen a hazai pályán játszó lengyelek soraiban ott volt Robert Lewandowski is. A meccs azonban nem éppen a lengyelek szája íze szerint alakult. Főleg azért nem, mert az olasz válogatott ragadta magához a kezdeményezést, és szinte az egész meccsen védekezésre késztette a hazaiakat.

Roberto Mancini válogatottja amúgy sem arról híres, hogy idegenben lemondana a győzelem lehetőségéről, hiszen a lengyelek elleni meccsig az edzővel a találkozók 68 százalékát megnyerte.

Nagyjából öt percig tartott a lengyelek letámadása, eddig tartott, amíg az olaszok magukhoz ragadták a kezdeményezést, és innentől kezdve számottevő mennyiségben dolgozták ki a helyzeteket. Az első félidő legnagyobb lehetősége Chiesa előtt adódott, aki a 11. percben nagy helyzetből lőtt mellé. A lengyelek elsősorban Lewandowskiban bíztak, de a Bayern csatára egyedül nem sokra ment a kemény védőkkel. Még Pellegrini is lőhetett volna egy gólt, de ő is hibázott.

Az olasz mezőnyfölény ellenére gól nem született az első félidőben, és a másodikat is aktívabban kezdték az a vendégek. Hiába látszott azonban nagynak a nyomás a lengyel védelmen, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani a hazai kapu előtt. A játék képe alapján arra lehetett számítani, hogy előbb-utóbb hibáznak a védők, de ez nem történt meg. Hiába iparkodott Moise Kean, hiába ment előre fáradhatatlanul Emerson, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. És a végén még az olaszok örülhettek, hogy nem kaptak ki, mert a lengyelek egyetlen valamire való helyzetét Linetty elpuskázta az utolsó percben.

Bár az olaszok sokat tettek a győzelemért, a lengyelek a remek védekezésükkel megérdemelten tartottak otthon egy pontot.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

93. perc: Vége a meccsnek, izgalmas találkozón gól nélküli döntetlen. 0–0
92. perc:
Zűrzavar a lengyel kapu előtt, de megúszták.
91. perc: Acerbi kapott sárgát visszahúzásért.
89. perc: Te jó ég! Linetty óriási helyzetből, 6 méterről lőtt, de egy becsúszó olaszról szögletre pattant a labda.
87. perc: Acerbi lövése pattant le Bereszynskiről.
83. perc: Lewandowski
már nincs a pályán, lecserélték, nélküle kell a lengyeleknek megnyerni a meccset. Mondjuk ezért eddig nem sokat tettek a támadósorban...
80. perc: Emerson kapott óriási labdát a tizenhatoson belül, már csak a kapussal állt szemben, de rosszul ért a labdába, amely így Fabianskié lett.
78. perc: Belotti kapott sárgát, Krychowakot lökte el.
74. perc: Kean kapott ajándéklabdát a lengyel tizenhatoson belül, gyenge lövését azonban Moder blokkolta.
70. perc: Kean már a pályán, Immobile viszont a padon ücsörög. Ez nem nagyon tetszik az olasz kommentelőknek.
69. perc: Kean ácsorog a pálya szélén, idő kérdése, és bejön az olasz csapatba.
64. perc: Nagyon nyomnak az olaszok. Ezúttal is labdát szereztek a lengyel tizenhatos előterében,Chiesa beadását Emerson fejelte mellé 6 méterről.
57. perc: Emerson gyenge beadása lett Fabianski zsákmánya.
55. perc: Újabb sárga, ezúttal Kedziorának, aki rosszul csúszott be Belottinak.
52. perc: Moder szerzett labdát az olasz térfélen, gyorsan megindult előre a jobb oldalon, majd a 16-os oldalvonaláról eleresztett egy sistergőset a rövid fölső felé, Donnarumma viszont remekül védett.
51. perc: Egyetlen apró lökés elég volt ahhoz, hogy felszabaduljon a lengyel kapu...
51. perc: Nyomás alatt a lengyel kapu, egymás után jöhetnek szögletekkel az olaszok.
50. perc: A szabadrúgást Pellegrini végezte el, lövése a sorfalról ment mellé.
49. perc: Verratti maradt a földön, jó helyről jöhetett szabadrúgással Olaszország.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, nagy a küzdelem, de gól egyelőre nincs. 0–0
41. perc: Lewandowski
okozott futó riadalmat az olasz védőkben tizenhét méterre a kaputól, de aztán a sok lúd...
40. perc: Emerson futott be egy befuthatatlannak tűnő labdát, de éles szögből csak alig tudott beleérni a labdába, ebből még akkor sem lett volna gól, ha üres a kapu.
35. perc: Bereszynski kapott sárgát a Chiesa elleni szabálytalanság miatt.
34. perc: Újabb nagy olasz helyzet maradt ki: ezúttal egy jobb oldali beadás után Pellegrini nem tudta ellőni 5 méterről egy védővel a nyakán, így a lecsorgó labdát megkaparintotta Fabianski.
30. perc: Józwiak
került helyzetbe egy jobb oldali beadás után, erőtlen fejese viszont Donnarumma zsákmánya lett.
28. perc: A szabadrúgást Emerson ívelte a tizenhatoson belülre, Glik azonban kifejelte a labdát. Csakhogy röviden, némi tikitaki után Chiesa elé perdült a labda, ő pedig az ötös jobb sarkáról nem találta el a kaput.
27. perc: Tüntet a közönség, mert szerintük Moder nem csinált semmit, tisztán szerelte Pellegrinit.
23. perc: Belotti
vitte a labdát előre, már a tizenhatoson belül járt, amikor ellőtte, a lapos labdát Fabianski megfogta.
20. perc: Florenzi tüzelt 19 méterről, Walukiewiczről azonban lepattant a labda.
19. perc: Krychowiak nyomta el Barellát, az olaszok a sárgát sem tartották elképzelhetetlennek, de a bíró csak egy szabadot adott.
17. perc: Lengyel helyzet! Lewandowski indult meg a jobb oldalon, a bal oldalon vitte a labdát Józwiak, Bonucci elcsúszott, jött is az átadás Lewa felé, aki már-már lőtt volna, amikor Emerson elképesztő becsúszással szerelte.
13. perc: Jorginho eladta a labdát, Lewandowski már ment is üresbe, érkezett az ívelés Klichtől, Bonucci pedig az utolsó pillanatban tudott menteni fejjel a gólvadász elől.
11. perc: Nagy olasz helyzet! A bal oldalról jött Verrati remek beadása, érkezett isChiesa, aki 5 méterre a kaputól, óriási helyzetből mellé lőtt.
10. perc: Pellegrini látta meg Chiesát, aki visszatette Bellotinak, majd jött egy löbbölés a tizenhatoson belülre, ahonnan Pellegrini 12 méterről mellé fejelt.
5. perc: A lengyel csapatot a tapasztalat és a fiatalság ötvözetének tartják. Lewandowski ma játszik 113.,Glik 76., Krychowiak 73.alkalommal a válogatottban. Velük ellentétben Szymanski csak a 8., Józwiak az 5., Moder a 3. meccsét játssza címeres mezben.
4. perc: Van közönség a meccsen, nem is kevés. Ők most azt látják, hogy a lengyelek rárontottak az olaszokra, akik a jó védelmüknek hála, egyelőre rombolnak.
1. perc: Eddig 16 alkalommal találkozott a két csapat, három lengyel, hat olasz győzelem született, hétszer döntetlent játszottak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a lengyelek fehér-pirosban, az olaszok kék-fehérben játszanak.

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Gdanskban a Lengyelország–Olaszország mérkőzés a Nemzetek ligája A-ligájának 1. csoportjában. Tartsanak velünk!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik