Lukaku góllal kezdett, de a végén az angolok örülhettek

Vágólapra másolva!
2020.10.11. 17:50
null
Higgadt megoldás Rashfordtól (Fotó: AFP)
A labdarúgó Nemzetek Ligájában az A-liga 2. csoportjában a nap egyik rangadóján Anglia hazai pályán 2–1-re legyőzte a mérkőzés elején a vezetést még megszerző Belgiumot.


NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
Anglia–Belgium 2–1 (1–1)
London, Wembley Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette: Stieler (német)
Anglia:
Pickford – K. Walker, Dier, Maguire – Alexander-Arnold (R. James, 78.), Rice, J. Henderson (Ka. Phillips, 65.), Trippier – Mount (Sancho, 89.), Rashford – Calvert-Lewin (H. Kane, 65.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Belgium: Mignolet – Alderweireld, Denayer, Boyata – Meunier, Witsel, Tielemans, Castagne – De Bruyne (Verschaeren, 73.), Carrasco (Doku, 83.) – R. Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Gólszerző: Rashford (39. – 11-esből), Mount (64.), ill. R. Lukaku (16. – 11-esből)

A csoport másik mérkőzésén:
20.45:
Izland–Dánia, Reykjavík

AZ A2-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia3213–1+27
2. Belgium3218–3+56
3. Dánia2110–2–21
4. Izland221–6–50

Úgy kezdett a FIFA világranglistájának éllovasa, a belga válogatott a Wembley-ben, ahogy az első helyezettnek illik: Romelu Lukaku kihagyta ugyan az első helyzetét, majd Yannick Carrasco gólját lesállás előzte meg, de aztán Romelu Lukaku kiharcolt és magabiztosan értékesített egy büntetőt.

A belgák sorozatban 20. idegenbeli mérkőzésükön voltak eredményesek, 55 gólt szereztek összesen, 16-szor legalább kétszer betaláltak!

Gyenge lábakon állt a hazai válogatott (a FIFA-ranglista negyedik helyezettje), és ugyan tartalékos volt Gareth Southgate csapata is, de ahhoz képes volt olykor átjáróház a védelem, hogy három jobbhátvéd is szerepet kapott a meglehetősen absztrakt kezdőcsapatban. Thomas Meunier lövésénél szerencséje volt a háromoroszlánosoknak – később pláne, amikor a védő aztán a saját kapuja előtt összehozott egy abszolúte fölösleges büntetőt, amelyet Marcus Rashford értékesített.

A támadó külön köszöntötték a mérkőzés előtt, ugyanis magas kitüntetést kapott a minap jótékonysági tevékenysége elismeréseként. A félidő belga ziccerrel zárult, de Lukaku passzát Carrasco közelről a kapu jobb alsó sarka mellé törte.

Felpörgött a góltól az angol csapat, a szünet sem törte meg őket, a Thibaut Courtois és Eden Hazard nélkül kiálló belgák egyre többet kellett törődjenek a bekkeléssel, és a felpörgött angol csapat Mason Mount egy védőn felpörgő lövésével megszerezte a vezetést is.

Carrasco válaszolhatott volna ismét, ha képes az ötösről a kapuba találni, majd Meunier megúszott egy kiállítást, a másik oldalon a csereként beálló Harry Kane fejelt nagyon a kapu mellé öt méterről, majd Rashford vétettel el centiméterekkel a bal felső sarkot egy 14 méteres lövéssel.

A hajrában beállt a vendégekhez a csodagyerek Jérémy Doku, akiért a Rennes napokban 26 millió eurót fizetett, a hazaiakhoz Jadon Sancho, de újabb gól már nem született: 13 mérkőzés után kikaptak a belgák, Anglia pedig a csoport élére ugrott.

PERCRŐL PERCRE

21 hazai tétmeccs, 20 angol siker, 67 rúgott és 10 kapott góllal. Sorozatban 18. alkalommal jutottak el odahaza legalább 2 gólig. Idén az első gólt kapta az angol válogatott!

90+5. PERC SOK ÉRDEKES MÁR NEM TÖRTÉNT, VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!


2018 novembere óta ismét kikapnak a belgák.

90. perc Négy perc a ráadás.

89. perc Mount le, Jadon Sancho be.

13 veretlen meccs után kikapnak a belgák?

84. perc Rice remek passzát Rashford jobbal 14-ről centiméterekkel küldi a bal felső fölé!

Harry Kane előző 5 hazai válogatott meccsén 10 kanadai pontot szerzett, kilenc gól és egy assztiszt, közte két mesterhármas. Ha ma is eljutna eddig, angol rekord lenne.

83. perc Jérémy Doku be, Carrasco le.

82. perc ZICCER, Rice bal oldali szögletét Kane Denayer mellől az ötösről csoda rosszul találja el fejjel!

80. perc Carrasco kornere beleragad Pickford kesztyűjébe.

78. perc Trent le, Reece James be.

74. perc Lukaku ballal lő 20-ról, de Walker blokkol.

73. perc De Bruyne le, az Anderlecht 19 éves karmestere, Yari Verschaeren be.

72. perc Meunier sárga lappal a háta mögött felvágja Rashfordot, de nincs újabb sárga lap...

70. perc ZICCER, De Bruyne remek passzát Carrasco jobbal az ötös bal sarka elől a kapu bal alsó sarka mellé teszi.

65. perc Henderson és Lewin le, Kalvin Phillips és Harry Kane be.

64. PERC VEZET ANGLIA, MASON MOUNT lövése megpattan Alderweirelden, és a bal felsőbe hullik. Trippier adta vissza a labdát, a középpályás jobbal kissé balról, 14 méterről lőtt. 2–1!

61. perc Henderson remek emelését Lewin jobbal eltöri a 16-os közepéről. Helyzet!

A belgák sorozatban 20. idegenbeli mérkőzésükön voltak eredményesek, 55 gólt szereztek összesen, 16-szor legalább kétszer betaláltak.

60. perc De Bruyne megindul, de rosszul passzol a 16-oson, nincs ma formában.

55. perc Lewin hatról a léc fölé bólintja Trippier jobb oldali beadását!

53. perc Henderson ívelését balról középre fejeli Trippier, középen Denayer megtámasztja a felugró Lewint, de tovább, Henderson jobbal nem sokkal lő a bal alsó mellé 13-ról, kissé jobbról. Trippier jobb oldali sarokrúgásáról éppen csak lemarad Henderson!

48. perc Rashford megindul a balon, visszagurít Lewinnek, aki jobbal 24-ről a léc fölé lő. A nagy Levin...

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Az angolok 19-et megnyertek utóbbi 20 hazai tétmeccsükből, csak a spanyolok nyertek itt két éve.

Az angolok nem kaptak gólt előző hat meccsükön, oda a rekord, mert a hetedik már az lett volna.

Az angolok csak egyet veszítettek el első 21, belgák elleni meccsükből, 5 iksz mellett, de az utolsó kettőt mind elbukták. Mindkettőt a 2018-as vébén. A belgák lennének az elsők 2010 és a franciák óta (2004-ben kezdték a sorozatukat), akik sorozatban háromszor is elpáholják a háromoroszlánosokat. Korábban a skótok(1962–64), az olaszok (1980–97) és a brazilok (1962–2002) után.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc De Bruyne jobb oldali beadását kirúgja Walker az érkező belgák elől.

42. perc ZICCER! Lukaku passzát Carrasco a jobb sarok elől jobbal a túlsó alsó mellé pazarolja!

39. PERC BENT IS VAN, MARCUS RASHFORD jobbal a jobb felsőbe lő, Mignolet balra el. 1–1!

38. perc BÜNTETŐ! Thomas Meunier összehoz egy 11-est, ellöki Hendersont az ötösön egy szöglet után, abszolúte fölöslegesen. Sárga lap is.

36. perc Lewin megindul a balon, de szereli Alderweireld, majd Rashford tör be a 16-osra, de odalép neki Boyata. Övé a korner is.

32. perc Declan Rice odarúg Witselnek, sárga lap.

13: a németek elleni 2010-es vb-vereség óta nem kapott ki Anglia szombaton.

50: ez Kyle Walker 50. válogatottsága, a 30. Gareth Southgate alatt, a mester csak három másik játékost küldött többször pályára.

24. perc Az első angol szöglet, nem mer ballal lőni Dier 14-ről.

R. Lukaku: 13 gól az utóbbi 11 válogatott meccsen.

21. perc Witsel fejesét Meunier jobbal 21-ről nem sokkal teszi a jobb alsó sarok mellé!

19. perc De Bruyne lő jobbal a bal alsó felé kissé balról 18-ról, Pickford vetődve fogja a labdát.

Harry Kane: 47 válogatott meccs, 32 gól, 70 százalékos mutató
Romelu Lukaku: 86 meccs, 53 gól, 62 százalékos mutató


1964 óta talált be újra Belgium a Wembley-ben.

16. PERC ROMELU LUKAKU ballal a bal alsóba lő, Pickford jobbra el. 0–1!

15. perc BÜNTETŐ, Lukaku megindul a felezőtől, Witselt ellökve szinte, betör a 16-osra, Dier elé csúszik, az ék okosan elesik benne, 11-es, jogos. Rutin. A VAR is rábólint.

Les volt, tényleg az, mutatta szépen a VAR is.

11. PERC ITT A GÓL, Meunier visszapasszol, CARRASCO jobbal a jobb alsóba lő. De nem, beálltak Pickford elé, szabálytalanul. Les. Castagne állt rosszkor rossz helyen.

9. perc HELYZET, Castegne balról ballal középre ad, Lukaku rosszul találja el fejjel a labdát az ötös előtt, nagyon a bal alsó mellé fejel. 25 százalékban a belgáknál a labda...

4. perc Rashford ad be balról Hendersonnal, kifejeli előle a labdát az ötösről Denayer. Rashford OBE-címet kapott a minap

3. perc Kissé jobbról, 14-ről jobbal Maguire-be lő Carrasco.

1. perc Lewin ballal 16-ről Denayerbe lő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehér mezben és fekete nadrágban, a vendégek tiszta vörösben.

Egy kis örökmérleg: 23 találkozó, 15 angol és 5 belga sikerrel, 70, ill. 28 rúgott góllal.

Londonban remek az idő, nem esik, a játékvezető német, történelmi okokból is elfogulatlan.


All set at @wembleystadium for today's #NationsLeague clash! #threelionspic.twitter.com/nRMSvyJ1OM

A Wembleyben a két csoportfavorit találkozik egymással. A hazai környezet az angol válogatott mellett szól, amely legutóbb 2018 őszén szenvedett vereséget, két éve Spanyolország bánt el vele NL-meccsen. A jobb forma azonban a belgák esélyeit növeli, a vendégek 2019-ben hibátlanok maradtak (10–0–0), és eddig ebben az évben sem lehetett őket zavarba hozni (2–0–0), remek teljesítményükkel a csoport élén állnak. Londonba legutóbb nyolc éve utaztak, a 2012-es felkészülési meccsen viszont kis különbségű vereséget szenvedtek. Anglia–Belgium 2012 (felk. m.): 1–0, 2018 (vb-csoportkör): 0–1, 2018 (vb, bronzmérkőzés): 0–2.

Gareth Southgate, Anglia szövetségi kapitánya szerint a vírushelyzet miatt kérdéses, hogy az eredeti tervnek megfelelően sikerül-e 12 helyszínen megrendezni az Európa-bajnokságot. „Nem lehet kijelenteni, hogy biztosan lesz Eb jövőre, és azt sem, hogy a tervezett formában bonyolítják le” – mondta a Sky Sportsnak, ugyanakkor hozzátette, a pontosnak tűnő előrejelzések szerint tavaszra már javul a helyzet. London hat mérkőzésnek ad otthont, köztük az elődöntő két meccsének és a finálénak. Southgate szerint Angliának nem jelentene gondot, ha beugróként további összecsapásokat kellene rendeznie, ha csökkentenék a házigazdák számát. Az Európa-bajnokságra az idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakiban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában.

„A legnagyobb erősítésnek azt nevezném, ha Eden Hazard ismét egészséges lenne – folytatta Kristof Terreur. – Mellette Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois és Romelu Lukaku a három legfontosabb játékosunk. Utóbbit idővel nehéz lesz pótolni, de fiataljaink szépen fejlődnek. Jérémy Doku Franciaországba szerződött, döntésével jelezte, az Anderlecht után a Rennes-nél is készen áll szintet lépni.”


A londoni erőpróbán Robero Martínez nem számíthat a Real Madrid futballistáira: Eden Hazard és a kapus Thibaut Courtois egyaránt sérüléssel bajlódik. Ha a távolabbi jövőbe tekintünk, Romelu Lukaku az Eb után visszavonulhat. Eredményesség tekintetében a fiatal szélsőt, Jérémy Dokut emlegetik utódjaként, aki 2020 szeptemberében mutatkozott be a válogatottban, s eddigi három meccsén egy gólt szerzett.

„Válogatottunk magja nyolc éve játszik együtt, tapasztalt labdarúgók alkotják keretünket, de több fiatal is bekerülhet a közeljövőben – mondta Kristof Terreur a The Guardiannek, aki a belga Het Laatste Nieuws hírlap újságírója. – Csapatunk a kétezerhatos vb-győztes olaszokéhoz hasonló, rutinosak vagyunk, talán
megértünk arra, hogy végre révbe érjünk nagy tornán. Régóta nem szenvedtünk vereséget, mindenki
optimistán tekint előre, ám Anglia otthonában az első igazi próbánk következik.”

Martínez négy éve dirigálja a nemzeti együttest. Munkája eredményesnek mondható, hiszen eddigi 46 összecsapásából 36-ot megnyert, mindössze háromszor szenvedett vereséget, és csapatával 2018 szeptemberétől tanyázik a ranglista élén. A 47 esztendős szakember a Nemzetek Ligáját kísérletezésre használja, célja, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságra, majd a 2022-es világbajnokságra ütőképes gárdát alakítson ki Eden Hazard és Kevin De Bruyne vezérletével.

Roberto Martínez, Belgium szövetségi kapitánya megígérte, hogy az Elefántcsontpart elleni 1–1-es döntetlent követően visszatalál csapatával a győztes ösvényre. A csütörtöki felkészülési találkozót megelőzően a FIFA-ranglista vezetője 12 mérkőzést nyert meg sorozatban, s az „aranygeneráció” vasárnap Londonba láogat. Az Anglia elleni ütközet érdekesnek ígérkezik, legutóbb a 2018-as világbajnokság bronzcsatáján találkoztak a felek, akkor Belgium 2–0-ra győzött.

Már a jövő csapatát építi Roberto Martínez szövetségi kapitány, amely KEVIN DE BRUYNE VEZETÉSÉVEL újabb kihívás elé néz Londonban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ANGLIA–BELGIUM NL-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik