NL: a lengyelek a 92. percben kapituláltak Olaszországgal szemben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 22:45
null
A győztes gólt szerző Cristiano Biraghi (15) és Nicolo Barella gólöröme (Fotó: AFP)
Az olaszok a hosszabbításban született Biraghi-góllal győzték le a lengyeleket a Nemzetek Ligája 4. fordulójában. Ezzel két pontra felzárkóztak a csoport élén álló Portugáliára, míg Lengyelország kiesett.

A szeptember 7-i első fordulóban Olaszországban 1–1-es döntetlent ért el a két együttes, amelyek aztán Portugáliától kikaptak, így amíg a 2016-os Európa-bajnok hibátlan mérleggel és hat ponttal, kényelmes helyzetből figyelhette, hogy mire mennek riválisai, addig a lengyel, olasz duó tagjai lényegében azért találkoztak Chorzówban, hogy eldöntsék: melyiküknek marad a matematikainál több esélye a csoportelsőség megszerzésére, s melyikük lesz az, aki jó eséllyel búcsúzik az A-ligától.

Az olaszok kezdtek támadóbb szellemben. Az első lengyel lehetőségre egészen a 33. percig kellett várni, Arkadiusz Milik azonban elkapkodta a lehetőséget – Robert Lewandowski pörölt is velenagy bosszúsan.

A másik oldalon sorra dolgozták ki a helyzeteket a vendégek, azonban a klubszinten épp az olasz bajnok, Juventus kapuját őrző Wojciech Szczesny több nagy bravúrt is bemutatva őrizte a 0–0-t.

Fordulást követően feljavultak valamelyest a lengyelek, azonban hiába tűnt úgy, hogy pontosztozkodás lesz a vége, a 92. percben jött a firenzei védő, Cristiano Biraghi, aki a menteni igyekvő védőkön felperdülő labdát estében, négy méterről a jobb alsó sarokba sodorta (0–1).

Vereségével Lengyelország búcsúzott az A-ligától, míg Olaszország életben tartotta reményeit a rájátszásba jutásra.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
4. FORDULÓ

Lengyelország–Olaszország 0–1 (C. Biraghi 92.)

AZ ÁLLÁS
1. Portugália 2 2 4–2 +2 6
2. Olaszország 3 1 1 1 2–2 0 4
3. Lengyelország 3 1 2 3–5 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik