NK Osijek: eszéki BL-álmok; „Kleinheisler nem távozik”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 16:21
null
Eszéken az új stadion látványtervét is prezentálták (Fotó: glas-slavonije.hr)
Hosszú anyagot közölt a glas-slavonije.hr Alen Petroviccsal, a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban bronzérmes NK Osijek sportigazgatójával, aki többek között Kleinheisler László sorsáról is beszélt.

 

Az együttes a nyári átigazolási időszakban az érkezőkre fókuszál, a célok között a BL-indulás szerepel. Ezt segítheti, hogy a horvát liga a 2020–2021-es idénytől kezdve egy helyett már két csapatot delegálhat az elitsorozatba, s ehhez már csak egy helyet kellene javulnia az eszéki gárdának.

Mint ismert, 2020-ban elkészül a Mészáros Lőrinc révén magyar többségi tulajdonban lévő NK Osijek új stadionja és edzőközpontja Pampas városrész környékén, s az új álom az, hogy BL-selejtezővel avassák fel az új létesítményt.

„Nagyon elégedettek vagyunk az idényünkkel, bár rendkívül intenzív volt. Rengeteg idegeskedéssel járt a bajnokság, de a lényeg, hogy a végletekig kiélezett hajrában sikerült az utolsó fordulóban kiharcolni a nemzetközi kupaindulást. Talán meglehetett volna ez előbb is, ha a tavaszi szezonban nem hullajtunk sok pontot, ami végül a három és fél évig kitűnő munkát végző Zoran Zekic állásába került. Az érkező Dino Skender bátran vetette be a fiatalokat, akik új lendületet adtak a megtorpanó együttesnek, és végül sikerült megszerezni az európai indulást érő harmadik helyet. A tavasz során számos sérülés nehezítette a dolgunkat, ezért nem tudtunk a legerősebb csapatunkkal kiállni, de ismét megemlítem, hogy így legalább beépült néhány fiatal játékos” – idézi Alen Petrovic sportigazgatót a glas-slavonije.hr.

Petrovic, valamint segítője, Marin Skender megfigyelő számára viszont csak az idény végén kezdődött meg az igazi munka, hiszen számos futballista jövője kérdéses a klubnál.

„Nem nehéz megállapítani, hogy komoly felújítás vár ránk, de ez az egész várható és tervezett volt. Ehhez nagy lökést adott Ivan Mestrovic klubelnök, aki rendkívül lelkesen igyekezett megteremteni az erősítésekhez szükséges pénzügyi erőforrásokat. A célunk mindig is az volt, hogy egy versenyképes és a klub ambícióihoz méltó csapatot hozzunk létre, amely a liga élmezőnyéhez tartozik. A következő idényben a második hely is Bajnokok Ligája-indulást ér, ez is valódi kihívás a számunkra” – tette hozzá Petrovic.

Természetesen távozók is lesznek az együttesnél, és szóba jött Kleinheisler László helyzete is.

„Először is szeretném tisztázni Kleinheisler helyzetét: biztosan nem távozik a nyáron. Nem három hónapra hoztuk őt ide. Tartós szerződése van (2022 nyaráig – a szerző), biztosan nem lesz tárgya az átigazolási tárgyalásoknak” – mondta az eszéki sportigazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik