Nincs kifogás, Messinek is mennie kell Japánba

Vágólapra másolva!
2010.09.24. 10:53
null
Hiányzott ez nekem? (Fotó: Action Images)
Az argentin labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Sergio Batista kijelölte a Japán elleni október 8-i felkészülési mérkőzésre utazó 25 fős keretét, amelyben ott található Lionel Messi neve is.

 

Messi a hétvégén az Atlético Madrid elleni bajnoki utolsó pillanataiban brutális belépő áldozata lett, és bár a hírek szerint jövő héten már visszatérhet, a Barcelona nyilván nem szívesen engedné el a japán túrára. A katalán klubnak azonban nincs más választása, ugyanis az argentin szövetség 200 ezer dolláros bónuszt kap a japánoktól, amennyiben az aranylabdás támadó is elutazik a válogatottal Szaitamába.

Hasonló okokból kellett Messinek a nyáron a világbajnokság után pályára lépnie a Barcelona ázsiai túráján. Akkor Pep Guardiola először nem akarta szerepeltetni sztárját, de végül kénytelen volt betenni a csapatba. Tizenhat percet játszott, és ha már ott volt, lőtt két gólt...

A meghívottak között található Javier Pastore is, aki szerepelt az idei világbajnokságon, ám Batista legutóbb, a spanyolok elleni felkészülési találkozón nem számolt vele.

Ugyancsak a keret tagja Óscar Ustari, aki a 2006-os vb-n harmadik számú kapusként volt jelen, Maradona viszont nem vitte el Dél-Afrikába.

A Benficát erősítő Nicolás Gaitán korábban, Maradona kapitánykodása alatt már játszott a nemzeti csapatban, de csak olyan meccseken, amelyeken az argentinok otthon szereplő labdarúgókkal álltak fel. Most a „rendes" válogatottban is bemutatkozhat a 22 éves támadó középpályás.

AZ ARGENTIN KERET 
Kapusok: Andújar (Catania), Ustari (Getafe), Romero (AZ Alkmaar)
Védők: J. Zanetti (Inter ), Samuel (Inter), G. Milito (Barcelona), N. Burdisso (Roma.), Zabaleta (Manchester City), Heinze (Marseille), Demichelis (Bayern München)
Középpályások: Gago (Real Madrid), Mascherano (Barcelona), Cambiasso (Inter), Sosa (Napoli), Bolatti (Fiorentina), Pastore (Palermo), D'Alessandro (Internacional), Gaitán (Benfica), Di María (Real Madrid)
Csatárok: Tévez (Manchester City), Higuaín (Real Madrid), Messi (Barcelona), Agüero (Atlético Madrid), D. Milito (Inter), Lavezzi (Napoli)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik