HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.10.20 13:53 Frissítve: 2015.10.20 14:02

Nigéria: két évig nem szerzett gólt, lemondja a válogatottságot

Emmanuel Emenike bejelentette, hogy nem lép többet pályára a nigériai labdarúgó-válogatottban.

 

A 28 éves futballista, akit a Fenerbahce kölcsön adott az al-Ainnak, a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupáján gólkirályként segítette tornagyőzelemhez a „szuper sasokat”, de 2013 októbere, az Etiópia elleni vb-selejtező óta nem talált be a válogatottban.

„Mindig is nagy megtiszteltetés volt számomra játszani és győzni a csapattal. Mindig büszke leszek a válogatottnál töltött sikeres időszakomra, és elégedett vagyok, hogy most ezen a ponton mondom le, annak érdekében, hogy megelőzzem a sérelmeket” – osztotta meg közösségi oldalán a támadó.

Emenike a Lille-ben védő Vincent Enyeama után a második nigériai játékos, aki ebben a hónapban bejelenti visszavonulását.

Sunday Oliseh állítólag fontolgatta, hogy kihagyja Emenikét a Szváziföld elleni vb-selejtezőre készülő keretből, miután két éve nem szerzett gólt a válogatottban. Emenike 37 összecsapáson kilencszer volt eredményes a „szuper sasok” színeiben.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.