Neymar: Brazília jelenleg nincs a legjobb öt válogatott közt

Vágólapra másolva!
2013.01.28. 18:05
null
Neymar rendkívül népszerű Brazíliában, a karneválokon az egyik legkelendőbb a focista „ihlette” maszk (Fotó: Action Images)
Mindössze húszévesen a világ egyik legjobbjának tartják a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Santos csatárát, Neymart, akinek Európába igazolása állandó beszédtéma. A fifa.com készített interjút a fiatal tehetséggel, amelyben beszélt az Aranylabdáról, a Puskás Ferenc-díjról, a brazil csapatról és a rá nehezedő nyomásról is.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ilyen nagy eseményen vehettem részt, mint az Aranylabda átadása. Az általam gyermekként csodált legendákkal találkozhattam, természetes, hogy ennyire izgatott voltam, különösen, hogy most én vagyok itt az egyetlen játékos dél-amerikai klubból” – kezdte Neymar.

A brazil játékos az idén második lett a legszebb gólt szerző játékosnak járó Puskás Ferenc-díj szavazásán, azonban nem csalódott, hiszen egy évvel ezelőtt ő nyerte meg a díjat.

„Örülök ennek az elismerésnek is, de nem azért lépek pályára, hogy bombagólokat szerezzek, ez csupán szerencse. Ha egy passzomból lő gólt az egyik csapattársam, az ugyanolyan örömmel tölt el, mintha én szereztem volna a találatot.”

Neymar Puskás-díjas gólja 2011-ből

A brazil játékos 2012 legszebb jelenetei közül a Cruzeiro ellen szerzett mesterhármasát emelte ki.

„Azon a mérkőzésen az ellenfél drukkerei is megtapsoltak, ami egészen elképesztő volt. Megtisztelve éreztem magam, és nagyon meghatódtam” – értékelt a fiatal játékos.

A cseleiről és frizurájáról is híres futballista a brazil válogatotton belüli változásokról és az új szövetségi kapitányról, Luiz Felipe Scolariról is beszélt.

„Az előző brazil kapitány, Mano Menezes volt, aki először felhívott a nagycsapatba, rengeteget tanultam tőle. Ettől függetlenül örülök Scolari érkezésének. Emlékszem még a 2002-es brazil vb-győzelemre, amikor szintén Felipe irányította a brazil válogatottat, tízéves voltam, és az otthoni tv-t szinte leordítottam a helyéről a győzelem alkalmával. Láttam, hogy ő olyan edző, aki tud nyerni, így hatalmas elvárásaim vannak vele szemben” – nyilatkozta.

Neymarra és a brazil csapatra két nagy megméretés is vár, hiszen a csapat esélyesnek számít a Konföderációs Kupán és a jövő évi világbajnokságon, hazai pályán is az aranyérmet várja el a hazai közvélemény a braziloktól.

„Hatalmas a nyomás rajtunk. Minden alkalommal érezni ezt, ha játszunk, de ezt különösen felerősíti majd, hogy hazai közönség előtt játszhatunk. Tudjuk, hogy Brazília jelenleg nincs a világ legjobb öt csapata közt, de sok mindenen mentünk át együtt, és kezd összeszokni ez az új keret, így bármi lehetséges” – tette hozzá.

Neymar-pillanatok 2012-ből

Neymar újra válaszolt a gyakran felvetődő kérdésre is, hogy várható-e az átigazolása a közeljövőben.

„Nem tudom, hogy a Santosban leszek-e még a vb után, 2014-ig élő szerződés köt Sao Paulóba, ez biztos, a többit meg kell még beszélnem a családommal és a barátaimmal, de úgy gondolom, a fejlődésem szempontjából ugyanolyan jó helyen vagyok Brazíliában, mint bárhol a világon.”

„Rengeteg minden történt velem az elmúlt pár évben, talán túl gyors is volt ez az egész számomra, de most már készen állok bármire. Keményen dolgoztam azért, hogy idáig eljussak, így most boldog vagyok. Kupákat akarok nyerni a Santosnak és Brazíliának, valamint emberként és játékosként is fejlődni szeretnék” – zárta az interjút Neymar.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik