Kétgólos hátrányból ikszelt Törökország Szerbiával

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 20:30
null
Calhanoglu és Tufan hozták vissza a törököket a meccsbe (Fotó: AFP)
Törökország kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligája B-ligájának magyar érdekeltségű csoportjában.

NEMZETEK LIGÁJA
4. FORDULÓ
B-LIGA
3. CSOPORT
Törökország–Szerbia 2–2 (Calhanoglu 57., Tufan 76., ill. Milinkovics-Szavics 22., A. Mitrovics 49. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A döntetlen, ami senkinek sem jó.

Három meccs után Törökország kettő, Szerbia egy ponttal állt a B-liga 3. csoportjában. Ahhoz, hogy a kvartett élén álló Oroszország, no meg a mieink, Magyarország nyomába tudjon szegődni, mindkét csapatnak a győzelemre és az azért járó három pontra volt szüksége.

A törökök ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek, a szerbek viszont pont olyan álmoskásan, mint vasárnap este Belgrádban a mieink ellen. A különbség csupán annyi volt, hogy hiába sorjáztak a török helyzetek az első 15 percben, ezekből nem lett gól – mondhatnánk úgy is, nem akadt egy Könyves Norbertjük...

A 20. perc környékére kiegyenlítődött a játék, a szerbek pedig Szasa Lukics balról érkező beadása után Szergej Milinkovics-Szavics fejesével szinte az első helyzetükből megszerezték a vezetést. A Lazio karmestere a Norvégia elleni rendkívül fontos duplája után volt ismét eredményes (0–1) – nem lehetünk elég hálásak, hogy a hárommeccses sorozat alatt épp a magyar kaput hagyta érintetlenül.

Innentől mezőnyben teljesen kiegyenlítetté vált a csata. A labdabirtoklás is közelített az 50:50 százalékos arányhoz. Szépségdíjas helyzetek és megoldások helyett viszont az apró faultok és a bosszantó technikai hibák tarkították ekkor a játékot.

A korábban Újpesten is bizonyító Marko Dmitrovics a 15. válogatott meccsén védhetett (Fotó: AFP)
A korábban Újpesten is bizonyító Marko Dmitrovics a 15. válogatott meccsén védhetett (Fotó: AFP)

A fordulás után pillanatok alatt megduplázta előnyét a vendégcsapat: a 49. percben Alekszandar Mitrovics és Filip Djuricsics együttes erővel harcolt ki egy büntetőt, majd a Fulham támadója magabiztosan értékesítette is azt (0–2).

Csakhogy a szerbek nem tudták lezárni ezzel a mérkőzést.

Az 57. percben Hakan Calhanoglu villant meg, remek kényszerítő után vette be az exújpesti Marko Dmitrovics kapuját (1–2). Nem sokkal később ismét Calhanoglu volt a főszereplő, a 76. percben a szabadrúgása után hiába blokkolt kétszer is a szerb védelem, a harmadszor kapu elé lőtt labdára már Ozan Tufan le tudott csapni, és a kiszolgáltatott Dmitrovics mellett a hálóba pöckölt (2–2).

A végjátékban a rendkívül rutinos Burak Yilmaz a második teljesen feleslegesnek tűnő sárga lapját is begyűjtötte, ezzel a hosszabbítás perceire emberhátrányba kerültek a törökök – újabb gólhátrányba viszont már nem. Nagy csatában újabb, senkinek sem jó döntetlen kerekedett a törökök és a szerbek között – miután az első, szeptemberi meccsük nem hozott gólt.

Négy meccs után Törökország három, Szerbia két ponttal áll, ezzel pedig szinte csak matematikai esélye maradt arra, hogy befogja a csoport élén álló orosz, magyar kettőst.

Ezt persze Budapesten egy cseppet sem bánjuk.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


A csoport másik mérkőzésén
Oroszország–MAGYARORSZÁG 0–0

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia4223–6–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik