Nemzetek Ligája: fineszes megoldás és potya gól, bosnyák siker Belfastban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.08. 16:49
Bár a mérkőzés nagy részében alárendelt szerepben játszott, mégis nyerni tudott Bosznia Észak-Írországban, a Nemzetek Ligája B-divíziójának első fordulójában.

Az északírek végig mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, ennek ellenére a 36. percben a bosnyákok szereztek vezetést: Edin Dzeko bal szélről bepasszolt lapos centerezésére Haris Duljevic érkezett középen, majd okosan, a kapus lábai mellett a bal alsó sarokba perdített (0–1).

Haris Duljevic érkezett középen, majd okosan, a kapus lábai mellett a bal alsó sarokba perdített (0–1).

Az írek összesen tíz lövéssel próbálkoztak az első 45 percben, ám egyikből sem lett gól, ezzel szemben Dzekóék úgy mehettek előnnyel a szünetre, hogy a vezető találatukon kívül más kísérletük nem is volt...

Fordulás után, ha lehet, még tovább nőtt a nyomás Ibrahim Sehic kapuján, de hol a kapus, hol egy jó ütemű blokk rendre megakadályozta a hazaiakat az egyenlítésben.

A 64. percben egy röviden hazafejelt labda után pecsételődött meg az északírek sorsa: Elvis Saric tudta elkotorni a kimozduló Bailey Peacock-Farell mellett, majd passzolta az üres kapuba a második vendéggólt (02).

A játék képe ezt követően sem változott, a zöld-fehér mezesek próbálták valóban játszani a futballt, míg a bosnyákok csupán a védekezéssel és az idő „ölésével” foglalkoztak. Már-már úgy tűnt, Miralem Pjanicék így is kihúzhatják kapott gól nélkül, amikor a hatpercnyi ráadás negyedik minutumában a kapunak háttal álló csereember, Will Grigg akrobatikus mozdulattal megszerezte az északírek szépítő találatát (1–2).

A véghajrára ezzel ugyan visszajöttek a meccsbe a házigazdák, de a pontszerzés már nem jött össze, Bosznia győzelemmel kezdett a Nemzetek Ligája B-divíziójában.

NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 3. csoport
Észak-Írország–Bosznia-Hercegovina 1–2 (Grigg 94. ill. Duljevic 36., Saric 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik