Németország könnyű győzelemmel rajtolt

Vágólapra másolva!
2009.09.26. 23:43
Címkék
Négy mérkőzéssel folytatódott szombaton az U20-as labdarúgó-világbajnokság. Németország és Kamerun könnyedén győzött a C-csoportban, ellenben a D jelű kvartettben Ghána megszenvedett Üzbegisztánnal, míg Anglia kikapott Uruguaytól.
Florian Jungwirth (balra) szerezte a második német gólt (fotó: Reuters)
Florian Jungwirth (balra) szerezte a második német gólt (fotó: Reuters)

A C-csoportban a német válogatott magabiztos győzelemmel kezdett az Egyesült Államok ellen. A 30. percben Brian Ownby szabálytalankodott Semih Aydilekkel szemben, és a német játékos gólra váltotta a megítélt büntetőt. Az amerikaiak fel sem ocsúdtak, két perc múlva újra mehettek közepet kezdeni: ezúttal Florian Jungwirth szánta el magát lövésre, és a labdát csak beljebb tudta segíteni Brian Perk.

Az Egyesült Államok a szünet után hiába próbálkozott, csak egy kapufáig jutott Jared Jeffrey lövése nyomán. A németek végül a 77. percben tették biztossá a győzelmüket: Manuel Schäffler talált közelről a kapuba.

A csoport másik meccsén Kamerun is győzelemmel rajtolt. Igaz, a vezető gólhoz egy hatalmas kapushiba is kellett, a dél-koreai Li Bum Jung elképesztően szerencsétlenül nyúlt bele Akono Effa lövésébe, és a labda valahogy túlkerült rajta.

Az afrikai együttes csak a szünet után tudta növelni előnyét, a 66. percben Olivier Boumale ívelt be szabadrúgást, Germain Tiko pedig jól érkezett, és eldöntötte a meccset.

A D-csoportban Ghána megszenvedett Üzbegisztán ellen. Gól nélküli első félidő után az 52. percben Serzodbek Karimov révén az ázsiaiak szereztek vezetést. A kapott gól azonban nem roppantotta össze Ghánát, amelynek a 60. percben sikerült is egyenlítenie. David Addy ballal küldött középre egy labdát, és Ransford Osei jól érkezett, ezzel máris 1–1 lett az állás. A hajrában Dominic Adiyiah is eredményes volt, így Ghána sikerrel vette az első akadályt.

A másik meccsen az angolok némi meglepetésre vereséggel rajtoltak. Az Uruguay elleni meccsük sokáig gól nélküli döntetlenre állt, ám a 84. percben a csereként beállt Tabaré Viudez gyönyörű mozdulattal, elvetődve bevette Parish kapuját, amivel eldöntötte a mérkőzést. Viudez egyébként az előző szezonban az AC Milan játékosa volt, és egy találkozón az olasz bajnokságban is szerepet kapott.

 

U20-AS VB
C–CSOPORT
Egyesült Államok–Németország 0–3 (Aydilek 30.– 11-esből, Jungwirth 32., Schäffler 72.)
Kamerun–Dél-Korea 2–0 (Effa 19., Tiko 66.)

 

U20-AS LABDARÚGÓ-VB
D-CSOPORT
Ghána–Üzbegisztán 2–1 (Osei 60., Adiyiah 75., ill. Karimov 52.)
Anglia–Uruguay 0–1 (Viudez 84.)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik