Muricy Ramalho lehet az új brazil kapitány

Vágólapra másolva!
2010.07.23. 18:21
Helyi források szerint a Brazil Labdarúgó-szövetség megegyezett Muricy Ramalhóval, így a szakember lesz a válogatott új szövetségi kapitánya. Ramalho még jelenleg is a Fluminense edzője, és egyelőre még nem világos, hogy folytatja-e munkáját a klubnál.

Muricy Ramalho nagy kihívás előtt: a brazíliai vb előtt négy évvel megkapta a hazai válogatott irányítását
(fotó: Action Images)
Muricy Ramalho nagy kihívás előtt: a brazíliai vb előtt négy évvel megkapta a hazai válogatott irányítását 
(fotó: Action Images)
Muricy Ramalho nagy kihívás előtt: a brazíliai vb előtt négy évvel megkapta a hazai válogatott irányítását (fotó: Action Images)

Brazil források szerint a tréner péntek délután találkozott Ricardo Teixeirával, a szövetség elnökével, és meg is egyeztek egymással. A felek állítólag hamarosan leülnek a Fluminense vezetőivel is, hogy tisztázzák, érvényben marad-e az edző szezon végéig szóló szerződése vagy azonnal felbontják.

FLUMINENSE: RAMALHO MARAD

A Fluminense vezetői úgy nyilatkoztak, hogy Muricy Ramalho marad a klubnál, és kitölti 2012-ig szóló szerződését.
„Ramalho folytatni fogja a munkát tiszteletben tartva a szerződését" – reagált az újságíróknak Roberto Horcades, a riói klub elnöke.

Az 54 éves, korábbi középpályás Muricy Ramalho 2006 és 2008 között sorozatban háromszor nyert brazil bajnokságot a Sao Paulóval, és edzői pályafutása alatt megfordult Mexikóban és Kínában is. Hazájában a Sao Paulo mellett dolgozott az Internacional, a Palmeiras és a Sao Caetano edzőjeként is.

Muricy Ramalho korábban többször is élesen bírálta a dél-afrikai világbajnokságon az aranysárga-kékeket a negyeddöntőig vezető Dungát szerinte defenzív taktikája miatt.

Ugyanakkor az is tény, hogy Ramalho sikereit klubcsapatainál elsősorban a jól megszervezett védekezéssel, a középpálya mindig megfelelő biztosításával érte el, és a Libertadores-kupában rendre kudarcot vallott taktikájával. Miután negyedszer is elbukott a nemzetközi színtéren – 2009-ben, a Cruzeiro ellenében –, menesztették. Ezt követően a Palmeirasnál mindössze hat hónapot tudott kihúzni, a Fluminense április végén nevezte ki őt vezetőedzőjévé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik