MTI 2014.06.29 13:51 Frissítve: 2015.03.30 02:43

MSÚSZ: a Nemzeti Sport munkatársait is díjazták a sportújságírás világnapján

A Nemzeti Sport egyéni és csapat rovata hódította el a 8. Hoffer-kupát a hagyományosan a sportújságírók világnapján rendezett tornán. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) ezen napon több munkatársunkat is díjazta.

A Nemzeti Sport díjazottjai (balról): Nedelykov Tamás, Pór Károly, L. Pap István, Bálint Mátyás és Malonyai Péter – a brazíliai labdarúgó-vb-n tartózkodó Csillag Péter nem tudott megjelenni az eseményen (Fotó: Fuszek Gábor)

 

Almási László és László Sándor fotóriporter, valamint Thékes István újságíró kapott Életműdíjat a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) világnapi ünnepségén vasárnap.

A Feleki László-díjat Jancsó Kornél (MTI/MTVA) és L. Pap István (Nemzeti Sport/MTVA) vehette át.
   
Világnapi elismerésben részesült Bálint Mátyás (Nemzeti Sport), Mádi József (Délmagyarország), Novák Miklós (Magyar Nemzet), P. Fülöp Gábor (MTVA), Orosz Ferenc (Kapos Televízió) és Szőke Viktória (MTVA).
   
Az MSÚSZ Nívódíj-pályázatának eredményhirdetésére is ezúttal került sor. A díjazottak: 
   
Írott sajtó kategóriában nívódíjas lett Kocsis L. Mihály: Gyarmati Dezső-nekrológja és Malonyai Péter: Csak éppen című Esterházy Péter-interjúja. A második díjat Ballai Attila: Építők és rombolók, a harmadikat Csillag Péter: A valóság ezer arca című írása kapta. Elismerő oklevelet vehetett át Szöllősi György és Mravik Gusztáv a FourFourTwo magazinban megjelent, a Puskás-relikviákat feldolgozó sorozatáért.
   
Fotó kategóriában Illyés Tibor (MTI/MTVA) egy-egy képével érdemelte ki az első és második helyet, harmadik Szirtesi László (Europress) lett.
   
Online kategóriában Pór Károly („Nincsen apám, se anyám - a foci a mindenem”  – NSO) győzött Juha Pál (origo) és Nedelykov Tamás (Magyar erősödést is hozhat az európai kézilabda-átrendeződés? – NSO) előtt.
   
Az elektronikus sajtó kategóriában Fejér Balázsnak, a Lánchíd Rádió sportszerkesztőjének Fűzy Andrásról, a Győri Kosárlabda Klub elnökéről, a tavaly, autóbalesetben elhunyt Fűzy Ákos edző unokatestvéréről készített portréja bizonyult a legjobbnak. Második Bányász Árpád (Juventus Rádió) Mert futni jó! című riportja, harmadik Kalapos Mihály (MTVA) Arcvonások – Pásztory Dóráról készített anyaga lett. Különdíjat kapott Pecsuvácz Péter (Pecsu Press) televíziós összefoglalója az áprilisi kempo-világbajnokságról.
   
A sportkönyv kategória nívódíját B. Bába Éva, Dénes Tamás és Sándor Mihály munkája, az Amatőrök és álamatőrök (A magyar labdarúgás története ötkötetes sorozat 1. része) című könyv kapta.
   
Az ünnepség délelőttjén rendezett Hoffer-kupa kispályás labdarúgótornát a Nemzeti Sport egyéni és csapatsport rovatának együttese nyerte a tavalyi első Kelet-Magyarország és a Nemzeti Sport Online előtt. A torna gólkirálya Kántor Barnabás (Nemzeti Sport Online) lett.
 

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”