Monaco: tényleg Thierry Henry lett az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2018.10.13. 11:18
null
Henry visszatér a Monacóhoz (Fotó: asmonaco.com)
A várakozásoknak megfelelően Thierry Henry lett a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco új vezetőedzője. A játékosként világ- és Európa-bajnok francia szerződése 2021 júniusáig szól. 

A Monaco csütörtökön jelentette be Leonardo Jardim távozását. A portugál trénert négy év közös munka után menesztették, miután pocsékul kezdte a szezont az együttes: kilenc forduló után csupán a 18. helyen áll, míg a Bajnokok Ligája csoportkörében pontot sem szerzett.

Már Jardim kirúgása előtt arról szóltak a hírek, hogy a korábban játékosként a klubban nevelkedő Thierry Henry lehet az utód, de ott volt a jelöltek között Antonio Conte és Marcelo Gallardo is. Végül a korábbi 123-szoros francia válogatott támadó lett a befutó, a 41 éves Henrynak a Monaco az első profi felnőttcsapata vezetőedzőként.


nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

 

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Monacóhoz, már alig várom az előttem álló kihívásokat” – mondta Henry, aki játékospályafutása során megfordult az Arsenal mellett a Juventusban, a Barcelonában és a New York Red Bullsban is, 2016-tól pedig Roberto Martínez munkáját segítette a belga válogatottnál. Pénteken még ott volt a kispadon a Svájc ellen 2–1-re megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik