Ligue 1: a Monaco sokatmondó közleményt adott ki Mbappéról

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 08:45
null
Egyetlen klub sem kapott engedélyt arra, hogy Kylian Mbappé ügynökével tárgyaljon (Fotó: AFP)
Csütörtök délután az Európa-liga második selejtezőköre második meccseinek árnyékában a francia élvonalban szereplő AS Monaco a kis túlzással fél Európa által szerződtetni kívánt Kylian Mbappéval kapcsolatban egy közleményt jelentetett meg, amelynek lényege: a klub fontolgatja, hogy a FIFA-hoz fordul az érdeklődők miatt.

 

„Sajnálattal észleltük, hogy »fontos« európai labdarúgóklubok az engedélyünk nélkül keresték meg játékosunkat, Kylian Mbappét és a vele közvetlenül kapcsolatban álló személyeket. Szeretnénk emlékeztetni ezeket a klubokat, hogy az ilyen cselekmények ellentétesek a Francia Labdarúgóliga szabályzatának 211. cikkelyével, valamint a FIFA a játékosok státuszáról és átigazolásáról szóló FIFA-szabályzat 18.3-as cikkelyével. Klubunk célja, hogy ezt a számunkra elfogadhatatlan helyzetet megszüntessük, ezért megfontoljuk, hogy a Francia Labdarúgóliga és a FIFA illetékeseitől fegyelmi eljárások lefolytatását kérjük ezekkel a klubokkal szemben” – áll a Monaco honlapján megjelent közleményben.

A nyár folyamán a legkitartóbban a Real Madrid, a PSG és az Arsenal kereste a 18 éves csodagyerek kegyeit, aki az elmúlt idényben 44 mérkőzésen lépett pályára a Monaco színeiben, és összesen 26 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik