MLS: Wayne Rooney Stieber csapattársa lehet – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.09. 10:45
null
Wayne Rooney a Washington Post szerint készen áll az új kalandra (Fotó: AFP)
A Washington Post értesülései szerint a helyi MLS-csapat, a DC United előrehaladott tárgyalásokat folytat Wayne Rooneyval, az Everton csatárával, aki nyáron Stieber Zoltán klubtársa lehet.

A washingtoni lap biztos forrásra hivatkozva azt írja, Rooney komolyan gondolja, hogy az amerikai fővárosba szerződjön, és a nyáron elhagyná az Evertont, amelyhez tavaly tért vissza a Manchester Unitednál eltöltött 13 év után. A szerződése 2019 nyaráig szól, és Sam Allardyce, az Everton menedzsere már leszögezte, nem engedi el ingyen az angol válogatott gólrekorderét, akinek az ára 14 millió euróra tehető.

Az új stadionját júliusban megnyitó klub most erősítene, s a Washington Post szerint megkereste Andrés Iniestát, Carlos Tévezt, Javier Hernándezt és Mario Balotellit is, de egyedül Rooney vette komolyan az ajánlatot. Arra is felkészültek, hogy évi tízmillió dollár is lehet az angol fizetése, de a stadion is azt mutatja, hogy készek szintet lépni.

„Meg kell erősítenünk a keretet. Klasszist szeretnénk, és ezért teszünk is a piacon" – idézte az amerikai lap Ben Olsent, Stieberék edzőjét.

A DC Unitednak csak egy kiemelt játékosa van (az amerikai Paul Arriola), azaz akár két olyan labdarúgót is szerződtethet, aki az MLS szabályzatában rögzített határnál magasabb fizetést kap. A Washingtonban nemzetközileg elismert sztár legutóbb 2008-ban játszott, Marcelo Gallardo egy szezont töltött a DC Unitednél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik