MLS: Németh csodás gólt lőtt, de csapata kiesett – videó!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 07:01
null
Németh Krisztián a hosszabbításban talált a kapuba (Fotó: Twitter)
Németh Krisztián gólt szerzett a Sporting Kansas City színeiben magyar idő szerint péntekre virradóra, ám csapata tizenegyesekkel elveszítette az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) negyeddöntőjébe jutásról döntő mérkőzést a Portland Timbers otthonában.

A mérkőzés a rendes játékidőben 1–1-re, a remek Németh Krisztián-gólt hozó hosszabbítást követően 2–2-re végződött, a tizenegyespárbajt a Portland 7–6-ra nyerte meg.

Némethet a 110. percben lecserélték, így a tizenegyesek során már csak szurkolhatott.

Ez volt az MLS történetének eddigi leghosszabb tizenegyespárbaja: tizenegy pár lőtt, s végül a két kapus kísérlete döntött. Adam Kwarasey (Portland) a hálóba talált, a rendes játékidő hajrájában csereként pályára lépő Jon Kempin (Sporting) hibázott – Kwarasey jobbra vetődve kivédte a lövését!

„Hihetetlen meccs volt... Soha ilyet még nem éltem át” – írta hivatalos Facebook-oldalán a magyar támadó, akinek 96. percben jobbal a hosszú felsőbe tekert góljával vezetett csapata. Az argentin Maximiliano Urruti a 118. percben egyenlített közeli kapáslövéssel.

A rendes játékidőben fordított volt a forgatókönyv: a Portland sokáig vezetett Rodney Wallace révén, Kevin Ellis a 87. percben mentette hosszabbításra a meccset a Sportingnak.

A továbbjutást 21 000 néző előtt kivívó Portland a Vancouverrel játszik majd az elődöntőbe jutásért.

MLS, RÁJÁTSZÁS, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Portland Timbers–Sporting Kansas City 2–2 – 11-esekkel 7–6

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJA



A tizenegyespárbaj

Összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik