MLS: Messi már télen visszatérhet a Barcelonába?

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 17:02
null
Ha az Inter Miami lemarad a rájátszásról, Lionel Messi visszatérhet Európába (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi a nyáron igazolt az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miamihoz. Az AS cikke szerint – noha kicsi a realitása – a világbajnok argentin játékos akár már a téli átigazolási időszak alatt visszatérhet Európába, amennyiben a Miami nem jut be a rájátszásba.

 

Lionel Messi 2023 nyarán igazolt az Inter Miamihoz, s az első 11 meccsén 11-szer volt eredményes öt gólpassz mellett. Ez időszak alatt Messiék megnyerték a mexikói élvonal és az MLS csapatai részvételével zajló Ligák Kupája sorozatot is.

A szeptemberi válogatott szünetben azonban a hétszeres aranylabdás támadó sérülést szenvedett, ezt követően az Inter Miami hét mérkőzéséből csak egyen lépett pályára.

Az Inter Miami három mérkőzéssel az MLS alapszakaszának vége előtt öt pontra van a rájátszást érő 9. helytől. Noha a csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így is minimális az esélye, hogy az egyenes kieséses küzdelmekben is részt vehet. A riválisok pontvesztései is kellenének amellett, hogy a Miami mindegyik meccsét megnyeri, ami Messi nélkül különösen nehéz feladat.

Ha nincs rájátszás, akkor hónapokig nem léphetne tétmérkőzésen pályára Lionel Messi, amit az AS cikke szerint egy féléves kölcsönszerződés tudna orvosolni. Az eset nem lenne példa nélkül: David Beckham a Milanhoz tért vissza az LA Galaxyból, míg Thierry Henry a NY Red Bullst hagyta ott ideiglenesen az Arsenal kedvéért.

A spanyol oldal megemlíti, hogy ennek a forgatókönyvnek kicsi a valószínűsége, azonban az Inter Miami tulajdonosa, Jorge Mas korábban úgy nyilatkozott, hogy nem tetszett neki, ahogy Messi az FC Barcelonától távozott. „Megígértem neki, hogy a következő években mindent megteszek azért, hogy lehetőséget adjak neki arra, hogy elbúcsúzhasson a Barca szurkolóitól… Vagy az Inter Miami megy Barcelonába, vagy csinálunk valamilyen meccset máshol” – nyilatkozta az Inter Miami tulajdonosa, aki valószínűleg nem egy barcelonai kölcsönszerződésre gondolt, bár a hírek szerint nem állna a játékos útjába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik