HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.12 14:08 Frissítve: 2018.06.12 15:12

MLS: Guardiola segítője lesz Vieira utódja – hivatalos

Tizenegy év után elválnak Pep Guardiola és segítője, Domenec Torrent útjai: az 55 esztendős spanyol szakember az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York City FC vezetőedzője lesz.

HIRDETÉS
Pep Guardiola (középen) és Domenec Torrent (jobbra) sok sikert megélt együtt (Fotó: AFP)

 

Guardiola és Torrent 11 éven keresztül dolgozott együtt, a Barcelonánál, a Bayern Münchennél és a Manchester Citynél eltöltött idő alatt összesen 24 trófeát nyertek közösen. A segítő viszont ismét vezetőedzői szerepre vágyott – a 2005–2006-os szezonban irányította a Gironát –, ezért a távozás mellett döntött.

„Habár élveztem ezt a közösen eltöltött csodálatos tizenegy évet, mindig is az volt az ambícióm, hogy én irányítsak egy csapatot, és ennél jobb lehetőségben nem is reménykedhettem – mondta Torrent a New York City FC hivatalos oldalának. – Tisztában vagyok azzal, hogy tehetséges együttesünk van, sok meccset láttam, és élvezettel néztem a játékot. Alig várom, hogy megkezdhessem a munkát.”

Torrent az OGC Nice-hez távozó Patrick Vieira helyét veszi át, szerződése 2020 végéig szól – érdekesség, hogy Guardiolának 2021 nyarán jár le a szerződése a Manchester Citynél, így nincs kizárva, hogy ismét együtt dolgozzon a páros.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS