HIRDETÉS
MTI/NSO 2018.01.29 21:48 Frissítve: 2018.01.29 23:00

MLS: eldőlt, David Beckham Miamija csatlakozik a ligához!

Miami csapattal bővül az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) mezőnye: az új klub – amely a David Beckhamhez köthető cégcsoport tulajdonában lesz – várhatóan 2020-ban játszhatja első összecsapását, és az élvonalbeli liga 25. csapata lehet.

David Beckham elérte célját, csapatot alapít Miamiban (Fotó: AFP)

 

A 115-szörös angol válogatott középpályás – aki 2013-ban hagyott fel a profi sporttal – 2007 és 2012 között a Los Angeles Galaxyben játszott, és ő lesz az első korábbi MLS-játékos, akinek saját csapata van a sorozatban.

„A küldetésünk, hogy MLS-csapatot hozzunk Miamiba, befejeződött. A célunk egyszerű lesz: mindig arra törekszünk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek ránk, és öröm legyen kijárni a stadionunkba” – áll Beckham közleményében.

„Csak egy város lebegett a szemem előtt, ami ugyanazért fogott meg engem is, amiért még milliókat: a kultúra, a sokszínűség, az időjárás, a strandok és az emberek miatt. Több topfutballista is felhívott, hogy szívesen játszana a leendő csapatban. Természetesen szeretnénk jó játékosokat igazolni Európából, de a cél az, hogy a helyi tehetségeknek teret biztosítsunk – mondta Beckham a bejelentést követő sajtótájékoztatón. – Egy gyönyörű akadémiát fogunk építeni. Fiatal játékosokat akarunk felépíteni, akik hazájukat képviselik majd, erre lennénk büszkék.”

Az ESPN amerikai csatorna szerint az egyelőre név és logó nélküli együttes 2020-ban játssza első mérkőzéseit az MLS-ben az újonnan épülő, 25 ezer fős stadionban, amelynek telkét tavaly nyáron vásárolták meg. A ligához való csatlakozásért 150 millió dollárt kell fizetnie egy-egy franchise-nak, Beckhamnek azonban csak 25 milliót – azért lehetséges ez, mert amikor 2007-ben a Los Angeles Galaxy játékosa lett, szerződésének egyik záradéka volt, hogy jóval olcsóbban alapíthat klubot.2019.01.21 23:15:19

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Szerződést kötnek, magyarán két fél írja alá egyetértően az iratot, benne, hogy mi a cél. Így aztán, ha kudarc a vége, mindketten felelősök.