MLS: az Eurosport közvetíti Európában a meccseket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 09:47
Címkék
Az Eurosport és a Major League Soccer (MLS) megállapodást írt alá, amelynek keretében ez év márciusától az Eurosport közvetíti Európában (kivéve az Egyesült Királyságot) az amerikai profi labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit.

Az együttműködés 2018-ig tart és évente az MLS 10 hónapot felölelő (március-december) szezonját fedi le. Az Eurosport és Eurosport2 minden hétvégén négy meccset közvetít, melyek közül egy vasárnaponként 23.00 órakor, egy pedig hétfő hajnalban 01.00 órakor élő adásban kerül képernyőre. Az Eurosport 2 emellett minden pénteken egy 30 perces, meccsnap-előzetest sugároz főműsoridőben.

Magyar idő szerint szombatra virradóra kezdődik az MLS 2015-ös szezonja. Bár több sztár is visszavonult vagy távozott, Kaká és David Villa személyében új klasszisok érkeztek, a nyáron pedig Frank Lampard és Steven Gerrard is a tengerentúlra költözik. A liga magyar szempontból is érdekes lehet, hiszen Németh Krisztián a Sporting Kansas Cityben adhat új lökést karrierjének.

A húszcsapatos bajnokságot két főcsoportra osztják (Keleti, Nyugati), mindkettőből hat gárda jut az ősszel kezdődő rájátszásba. Az első körben a harmadik kiemelt a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik, a párharcok győztesei pedig az automatikusan elődöntős főcsoportelsővel, illetve -másodikkal kerülnek össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik