MTI 2020.07.07 08:43 Frissítve: 2020.07.07 09:31

MLS: a Dallast kizárták a sok koronavírusos eset miatt

A túl sok koronavírusos megbetegedés miatt az FC Dallas nem vehet részt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) folytatásában, amely a pandémia miatti kényszerszünetet követően két nap múlva folytatódna.

Az FC Dallast kizárták a folytatásból (Fotó: AFP, archív)

 

Az MLS hétfői bejelentése szerint a dallasiaknál tíz játékos és egy stábtag fertőzött. A csapat már elutazott Floridába, ahol a Disney World szórakoztató központban rendezik az MLS tornáját. Az érintettek karanténba kerültek.

Az FC Dallas jelezte, elfogadta az MLS döntését. Texas egyike azoknak az amerikai államoknak, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány.

A bajnokság csaknem négy hónapos szünet után folytatódik. A 26 csapatot hat csoportra osztják, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1.1 millió dollár.

A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.