Minden ajánlat érdekel! - Vass Ádám és a csapatkeresők társasága

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.03. 12:16
null
André Villas-Boas elengedte a csapatkapitányát, így Gallasra szabadon lehet vadászni (Fotók: Action Images)
Hétfő este véget ért az átigazolási időszak, ám ez nem jelenti azt, hogy ne érkezhetnének még új játékosok a csapatokhoz, ugyanis több tucat futballista tengeti életét jelenleg szerződés nélkül. Az átigazolásokra specializálódott calciomercato.it körbenézett a piacon, és készített egy listát azokról a labdarúgókról, akikre még most is le lehet csapni. Kedves klubtulajdonosok, tessék, csak tessék, szerződtethető az Adán – Bramble, Gallas, Boumsong, Owomoyela – S. Davies, M. Diarra, Bowyer, Hitzlsperger – Benajun – Klasnic tizenegy!

 

A lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült, és többségében 30 év körüli vagy annál is idősebb, tehát labdarúgó-karrierjük vége felé járó játékosokat tartalmaz, és bizony több esetben kérdéses, hogy ezek a labdarúgók folytatják-e egyáltalán pályafutásukat.

Nuno Gomesnek több ideje jut a lányára
(Fotó: Instagram)
Nuno Gomesnek több ideje jut a lányára (Fotó: Instagram)

Bármilyen hihetetlen például, de a Boavistában már 1994-ben bemutatkozó Nuno Gomesnek még júniusban is volt csapata, jelenleg pedig nincs. A 37 éves csatárra a nyáron már nem tartott igényt az angol másodosztályú Blackburn Rovers. A 2000-es Eb egyik nagy sztárja ugyanakkor még nem jelentette be visszavonulását, egy augusztusi tévéműsorban is azt mondta, hogy ha úgy alakul, a civil élettel szemben még mindig a futballt helyezi előtérbe. Igaz, a játékos már lazított némelyest a szigorú, profizmushoz hozzátartozó fegyelmen, legalábbis ezt bizonyítja, hogy a tévéműsor után néhány nappal az egyik közösségi portálon az éjszaka közepén posztolt egy fotót, amelyen 13 éves lányával pózol egy fesztivál közepén.

Két vb-n és két Eb-n is szerepelt Sidney Govou, aki az elmúlt két szezonban az Évianban játszott. A 34 éves szélső jelenleg sérüléssel bajlódik, és rehabilitációs munkát végez, ám szintén nem foglalkozik még azzal, hogy futballcsukájának megfelelő szöget keressen. Nemrégiben hírbe hozták korábbi csapatával, a Lyonnal, amelynél 14 évet töltött, de egyelőre nem lett az ügyből semmi.

Benajun egyelőre csereként sem kell senkinek
Benajun egyelőre csereként sem kell senkinek

A francia válogatott két korábbi meghatározó tagja, a 36 éves William Gallas és a 33 esztendős Jean-Alain Boumsong is csapat nélkül van jelenleg, és az elmúlt hetekben angol élvonalbeli együttesek neve mellett is hozták a nevüket, tehát még egyáltalán nem elveszettek a topfutball számára, sőt ha lejjebb adnak az igényeikből, vélhetően találnak is munkaadót.

Hasonlóan hamar új állomáshelyre lelhet a Real Madridtól tegnap távozó Antonio Adán, a PSG-től ma kiebrudalt Mohamed Sissoko, a román válogatottba csapat nélkül is meghívót kapó Ciprian Marica (legutóbb Schalke), az elmúlt években a Liverpoolban, a Chelsea-ben és az Arsenalban is megforduló Josszi Benajun, a korábbi Bundesliga-gólkirály Teofanisz Gekasz. Alighanem a 31 éves, 52-szeres német válogatott Thomas Hitzlsperger is sok középcsapatnak hasznára lehet. Nehezebb helyzete van már a sérülésektől gyötört Marcin Wasilewskinek és Manuel Friedrichnek, akik iránt volt érdeklődés, de érthetően óvatosabbak velük a csapatvezetők.

Milevszkij elszúrta a karrierjét?
Milevszkij elszúrta a karrierjét?

Kilóg kicsit a sorból Artem Milevszkij. Elsősorban azért, mert mindössze 28 éves, másrészt, mert néhány évvel ezelőtt nehezen volt elképzelhető, hogy ő valaha is szabadügynökként lézengjen a nagyvilágban csapatot keresve. Milevszkijt pályafutása elején a legnagyobb ukrán tehetségnek tartották, gyakran nevezték Andrij Sevcsenko utódjának, húszas évei elején a Dinamo Kijev tízmillió eurós ajánlatokért sem volt hajlandó elengedni. Huszonegy évesen ott volt a 2006-os világbajnoki keretben, sőt még tavaly is szerepelt az Eb-n, ma pedig már ötvenszeres válogatott. Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy két-három éve megtört a pályafutása, egyre kevesebb gólt szerzett, és egyre kevesebb lehetőséget kapott a Dinamo Kijevben, illetve a nemzeti tizenegyben is – nyilván nem egymástól összefüggéstelenül. Januárban a „felfuttatásában” korában nagy szerepet játszó Oleg Blohin a második csapathoz „száműzte” – ami annak a tudatában nem igazán meglepő, hogy drogos üzelmekbe keveredett, és pszichológushoz is járatták –, majd a nyáron a légiósokkal új irányt vevő Dinamo el is engedte őt. Talál majd csapatot, de néhány éve minden bizonnyal kevesen gondolták, hogy a Livorno vagy a Gaziantepspor számára jelenthet nagy erősítést.

Végezetül: a magyar „szabadügynökök” közül a calciomercato.it a Kolozsvárról távozó Vass Ádámot emeli ki, de többek között nincs csapata jelenleg Buzsáky Ákosnak, Horváth Gábornak, Somogyi Csabának sem.

CSAPAT NÉLKÜLIEK – INGYEN SZERZŐDTETHETŐ LABDARÚGÓK LISTÁJA
Kapusok:
Antonio Adán, Wilko de Vogt, Marco Fortin, Patrice Luzi, Paul Rachubka
Hátvédek: William Gallas, Jean-Alain Boumsong, Ivan Obradovics, Marcin Wasilewski, Jorgosz Szeitaridisz, Patrick Owomoyela, Titus Bramble, Paul Scharner, Anthony Réveillere, Manuel Friedrich, Glenn Loovens, Alexander Madlung, Mathieu Beda, John Mensah, Wilfred Bouma, Pablo Ibánez, Fernando Varela, Mathias Abel, Selcuk Sahin, Martin Jiranek, Souleymane Diamoutene, Albin Ebondo, Eric Addo, Matthias Langkamp, Alcides, Mario Ludwig, Ferne Snoyl
Középpályások: Vass Ádám, Mahamadou Diarra, Papa Bouba Diop, Evander Sno, Petteri Forsell, Franco Zuculini, Chris Baird, Thomas Hitzlsperger, David Bentley, Danny Murphy, Simon Davies, Camel Meriem, Simon Cziommer, Daniel Jensen, Paulo Costa, Sergio Matabuena, Romain Pitau, Lee Bowyer, Jake Richardson, Mohamed Sissoko
Támadók: Adriano, Carlton Cole, Teofanisz Gekasz, Martin Petrov, Josszi Benajun, Ivan Klasnic, Artem Milevszkij, Róbert Vittek, Marko Pantelics, Ciprian Marica, Dmitrij Bulikin, Milan Jovanovics, Mladen Petric, Danko Lazovics, Vicente, Jay Bothroyd, Joseba Llorente, Sidney Govou, Ebi Smolarek, Nuno Gomes, Micheal Delura, Luciano Figueroa
Forrás: calciomercato.it

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik